Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες μια από τις καλύτερες συνταγές για τηγανίτες παραδοσιακές!
Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Βασιλεία, από το Αθαμάνιο εξαιρετική μαγείρισσα!
Την διαφορά κάνει η προσθήκη του τσίπουρου, σερβίρονται απαραίτητα με άφθονο μέλι, σπιτική μαρμελάδα ή τυρί!
Τηγανίτες αφράτες και πεντανόστιμες Recipe

By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Υπέροχες αφράτες και πεντανόστιμες τηγανίτες μια από τις καλύτερες …
Υλικά
- 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κουταλιές της σούπας τσίπουρο
- 3 μεγάλα αυγά
- 250 ml. νερό
- 250 ml. γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε μία λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα ρίχνουμε το γάλα, το νερό, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, το τσίπουρο, το αλάτι και την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όσο νερό επιπλέον χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν πηχτό χυλό.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά και με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε χυλό στο λάδι.
- Μόλις ψηθούν οι τηγανίτες,πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για 3 - 4 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο τον χυλό.
Σερβίρονται ζεστές με μέλι!!