Kαλαμαροκροκέτες σε Κουρκούτι Ούζου

By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (15 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 mins
Τα πλοκάμια καλαμαριού "βουτηγμένα" σε αρωματικό, τραγανό κουρκούτι από ούζο και σαφράν μεταμορφώθηκαν σε απίθανες και πεντανόστιμες κροκέτες !
Συνήθως τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια μας «βασανίζουν» στο τηγάνισμα, μ΄αυτή την συνταγή θα τα αξιοποιήσετε και θα σερβίρετε ένα σούπερ καλοκαιρινό μεζεδάκι!
Για επιπλέον γεύση συνοδεύστε με το ελαφρύ dressing πορτοκαλιού!
Υλικά
- Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια
- > Για το Κουρκούτι
- 2 στίγματα κρόκο Κοζάνης
- 30 ml. ούζο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 250 ml. σόδα αναψυκτικό
- Θυμάρι
- Αλεύρι φαρίνα
- Αλάτι
- > Για το Ντρέσινγκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- Χυμό λεμονιού
- χυμό πορτοκαλιού
- 60 ml. ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Το αρωματικό κουρκούτι ούζου
Σε ένα μπώλ βάζουμε το ούζο με τα στίγματα να μουλιάσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπώλ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, το αλεύρι, τόσο μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια. - Το Ντρέσινγκ
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ ή μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη κρέμα. Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε. - Οι κροκέτες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο να κάψει.
Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει να στραγγίσουν καλά.
- Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και δημιουργούμε κροκέτες.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ακουμπάμε τις κροκέτες σε απορροφητικό χαρτί, να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές με το dressing.