Η γλώσσα είναι ένα νόστιμο ψάρι, φιλέταρισμένο και χωρίς κόκκαλο, γι’ αυτό και είναι αγαπημένο ψάρι μικρών και μεγάλων! Συνοδεύστε με πλούσια σε γεύση και άρωμα σάλτσα μπεαρνέζ!
Γλώσσες με Σάλτσα Μπεαρνέζ Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Η γλώσσα είναι ένα νόστιμο ψάρι, φιλέταρισμένο και χωρίς κόκκαλο, γι' …
Υλικά
- > Για την Σάλτσα Μπεαρνέζ
- 125 ml. λευκό κρασί
- 125 ml. λευκό ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο εστραγκόν
- 200 gr. βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κρόκους αυγών
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > Για τα Φιλέτα
- 4 κομμάτια φιλέτο γλώσσα
- Αλέυρι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Oι γλώσσες
Πλένουμε και αφήνουμε τις γώσσες σε τρυπητό τουλάχιστον μία ώρα να στεγνώσουν. Τις αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι από τις 2 πλευρές.
Τις αλευρώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις γλώσσες. - Η σάλτσα μπεαρνέζ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι και το κρασί να βράσουν σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το εστραγκόν και τα κρεμμυδάκια.
Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου ½ φλυτζάνι υγρού. - Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
Βάζουμε το μείγμα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. - Μόλις η σάλτσα πήξει ελαφρά, αποσύρουμε από τον μπέν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο σε πολύ μικρά κομμάτια ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε τις γλώσσες με την μπεαρνέζ και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο