Τα Φρέσκα Υλικά του Μάϊου είναι εδώ, προτιμήστε τα!
Τα μαγειρέματα αρχίζουν να γίνονται πιο ανάλαφρα, οι σαλάτες παύουν να είναι συνοδευτικές και γίνονται γεύματα.
Οι κατσαρόλες “υποδέχονται” τα λαχανικά, τα οποία γίνονται εμβληματικά λαδερά και οι φούρνοι ξεφουρνίζουν δειλά τα πρώτα “καλοκαιρινά”!
Οι πίτες γεμίζουν “φαντασία”… και δεν τις χορταίνουμε.
Ενώ τα φρούτα τρώγονται με λαχτάρα και όταν γίνονται γλυκά είναι δροσερά ή παγωμένα.
Αγαπάμε τα ζωηρά χρώματα της θρέψης πρωταγωνιστούν σε όλα τα πιάτα!
Ο ωραιότερος και ο πιο πολύχρωμος μήνα του χρόνου είναι ο Μάης, καλοδεχόμαστε το πλούσιο “καλάθι” που είναι γεμάτο γεύση, χρώμα και θρέψη!
Λαχανικά:
Κολοκυθάκια, φασολάκια, αρακάς, κουκιά, αγκινάρες, μπιζέλια, ντοματίνια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, αγγουράκια, αβοκάντο, καρότα, αντίδια, φρέσκα κρεμμύδια, μπρόκολα, μπρόκολα, ραπανάκια, βλίτα, ραδίκια, άγρια σπαράγγια, λευκά και πράσινα σπαράγγια, σέσκουλα, σπανάκια.
Μυρωδικά: Άνηθος, μαϊντανός, μάραθος, δυόσμος, μέντα, χαμομήλι, κάρδαμο, μυρώνια, καυκαλήθρες
Φρούτα:
Φράουλες, κεράσια, πορτοκάλια Βαλέντσια, μούσμουλα, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, βανίλιες, αχλάδια, ακτινίδια
Ψάρια, μαλάκια και όστρακα:
Μαγιάτικο, τσιπούρες, σαργός, σπάρος, μπαρμπούνι, κουτσομούρα, μουρμούρα, μελανούρια, γαλέος, ροφός, κολιός, ζαργάνα, λούτσος, σκαθάρι, λυθρίνι, παλαμίδα, σκορπίνα, σκουμπρί, φαγκρί συναγρίδα, σφυρίδα, τόνος, ξιφίας, σαρδέλα, σαφρίδι, γαύρος, αθερίνα, χέλι, αστακός, χταπόδι, γαρίδες, καλαμάρι, γυαλιστερές
Αποχαιρετάμε: Το λάχανο, τα μήλα, το κουνουπίδι
Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με το TOP10 αγαπημένων μου συνταγών που αξίζουν να τις δοκιμάσεις και να μπεις στην κουζίνα
- Δροσερή κρέμα γιαουρτιού με φράουλες, αβοκάντο και μοσχολέμονο συνταγή ΕΔΩ
- Αρακάς με Κολοκυθάκια Αυγολέμονο συνταγή ΕΔΩ
- Σπαγγέτι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με πέστο ντομάτας-αμύγδαλα συνταγή ΕΔΩ
- Εύκολο τυρόψωμο με φέτα και πορτοκάλι συνταγή ΕΔΩ
- Αγκινάρες με καρότα λαδερά συνταγή ΕΔΩ
- Σαΐτια από την Λακωνία, χορτόπιτες με μάραθο και πράσο συνταγή ΕΔΩ
- Τουρλού με φασόλια συνταγή ΕΔΩ
- Ταρκάσι, αλμυρή κολοκυθόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο συνταγή ΕΔΩ
- Σπετζοφάι με τόνο συνταγή ΕΔΩ
- Σφουγγάτο φούρνου με κολοκυθάκια, πατάτες και ανθότυρο συνταγή ΕΔΩ