Κρέμα γιαουρτιού με φράουλες, αβοκάντο και μοσχολέμονο

1.4K

Οι φράουλες αυτή την εποχή είναι όνειρο! Και θα σου πω τί τους ταιριάζει φανταστικά! Το στραγγιστό γιαούρτι, το αβοκάντο και το μοσχολέμονο, όπου φτιάχνουν την πιο καλοκαιρινή κρέμα γιαουρτιού με κράμπλ από βρώμη!

Αυτή η δροσερή και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού είναι πραγματικά η απόλυτη καλοκαιρινή κρέμα και ιδανική για πρωινό.

Η αγάπη μου για το αβοκάντο με κάνει να αναζητώ συνεχώς τρόπους και συνταγές με αβοκάντο και φρούτα για να ξεκινήσω την ημέρα μου.

Από την άλλη οι φράουλες είναι από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα που όταν είναι στην εποχή τους, δε σταματάς να τρως!

Το πιο ωραίο όμως είναι πως μπορείς να φτιάξεις αμέτρητες υπέροχες συνταγές με φράουλες για το πρωινό σου και μάλιστα πολύ θρεπτικές.

Κάπως έτσι  ξεκίνησε αυτή η συνταγή. Από ένα smoothie με αβοκάντο, γιαούρτι  και φράουλες που πριν το αραιώσω με γάλα, το δοκίμασα και ξετρελάθηκα!

Δίχως ίχνος ζάχαρης, ζελατίνης ή άλλο πρόσθετο γίνεται τόσο αέρινη και κρεμώδης, σχεδόν μόνο με 3 υλικά. Τις  φράουλες, το αβοκάντο και το υπέροχο, νέο γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό.

Και ναι, η απλότητα είναι το «δυνατό» σημείο σε αυτή τη συνταγή για κρέμα γιαουρτιού, μια αλλιώτικη και πεντανόστιμη κρέμα που όμοιά της δεν έχεις φάει ξανά, ακόμη και τα παιδιά ξετρελαίνονται μαζί της!

Το μοσχολέμονο της δίνει επιπλέον δροσερή γεύση,  άρωμα και χαρακτήρα αφού αναδεικνύει όλες τις γεύσεις!

Το πανεύκολο κράμπλ από βρώμη φτιάχνεται και αυτό τόσο απλά, σε 5 λεπτά, χωρίς ψήσιμο στο φούρνο.

Φυσικά αυτό το κράμπλ -κράτα τη συνταγή- ταιριάζει μοναδικά ακόμη και μόνο με το στραγγιστό γιαούρτι και μερικές φράουλες!

Ετσι απλά, ετοιμάζεις ένα ξεχωριστό πρωινό με το καλημέρα και με καλοκαιρινή διάθεση!

Κρέμα Γιαουρτιού με φράουλες, αβοκάντο και μοσχολέμονο

Συνταγή: Κρέμα γιαουρτιού με φράουλες, αβοκάντο και μοσχολέμονο

Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

Για την κρέμα γιαουρτιού

400 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
150 γρ. ώριμες φράουλες
1 αβοκάντο
1 μοσχολέμονο (ξύσμα και χυμό)
Εκχύλισμα βανίλιας

Για το κράμπλ

60 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
50 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
20 γρ. αλεύρι ολικής
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελάχιστο αλάτι

Για τις φράουλες

Για τις φράουλες

200 γρ. φράουλες
30 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη,  2 κουταλιές της σούπας νερό και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Το κράμπλ
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για το κράμπλ και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας. Ψήνουμε το κραμπλ στο τηγάνι για 5 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά.

Βήμα 3: Η κρέμα
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για την κρέμα γιαουρτιού μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε την κρέμα σε ποτηράκια, βάζοντας κάτω τις φράουλες, το κράμπλ και την κρέμα γιαουρτιού.

Στραγγιστό γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Συνταγές

Κρέμα με Γιαούρτι και Φράουλες Συνταγή

Κρέμα με Γιαούρτι και Φράουλες Συνταγές

Συνταγές για Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Συνταγές με γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ

Συνταγές για γλυκά με φράουλες

Συνταγές για γλυκά με αβοκάντο

Συνταγή για κράμπλ

Συνταγές για Γλυκά χωρίς ζάχαρη

Greek yogurt Recipes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close