Αρακάς με κολοκυθάκια αυγολέμονο, ένα υπέροχο φαγητό της Ελληνικής Κουζίνας από τις καλύτερες συνταγές για το καθημερινό τραπέζι!

Πάντα, από μικρή λάτρευα το αυγολέμονο, η μαμά μου το χρησιμοποιούσε για να μου “χρυσώσει” τα λαχανικά αφού ήμουν εξαιρετικά δύσκολο παιδί στο φαγητό!

Όμως σε αυτό το φαγητό τα κολοκυθάκια ήταν το highlight της νοστιμιάς, απίστευτα ταίριαξε με τον αρακά γιατί το αυγολέμονο τους πάει “κολασμένα”!

Και μιλώντας για καλομαγειρεμένα λαδερά υπάρχουν δυο-τρια μικρά “πραγματάκια” που κάνουν τη διαφορά.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Για παράδειγμα, πάντα, στο λαδερό κοκκινιστό αρακά προσθέτω κανέλα γίνεται μούρλια και συνοδεύω στο τραπέζι με γιαούρτι, όνειρο!

Στο λεμονάτο πάντα στίβω ένα λεμόνι και για να “σβήσω” τα λαχανικά και προσθέτω μπόλικο άνηθο.

Συνταγή για λαδερό Αρακά με Κολοκυθάκια

Γενικά όμως τα λαχανικά που θα προσθέσουμε στον αρακά πρέπει να είναι ανάλογα το είδος ομοιόμορφα κομμένα.

Επίσης, το σωτάρισμα παίζει μεγάλο ρόλο, το ελαιόλαδο πρέπει να είναι αρκετό, όμως θέλει μέτρια φωτιά να “μελώσουν”.

Τέλος λίγα υγρά και σιγανό μαγείρεμα, έτσι όλα τα λαχανικά θα παραμείνουν ολόκληρα και θα μαλακώσουν σώστα!

Έπειτα ετοιμάζεις το αυγολέμονο, περιχύνεις και κουνάς πολύ-πολύ καλά την κατσαρόλα ώστε όλα μαζί να γίνουν “ένα”.

Σερβίρεις, δίπλα σου πάρε λίγο ακόμη λεμόνι και ψωμί, δε γίνεται αυτό το φαγητό να το φας χωρίς αρκετό ψωμί… το ζητά το αυγολέμονο!

Συνταγές για Λαχανικά

Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

500 γρ. αρακά
4 κολοκυθάκια
2 καρότα
2 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
350 ml ζωμό λαχανικών
2 αυγά
1-2 λέμονια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα καρότα σε κυβάκια, σε μέτρια κομμάτια τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 5′ τον αρακά, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες, τα καρότα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό του ενός λεμονιού και το ζωμό των λαχανικών.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Το αυγολέμονο

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και το χυμό του λεμονιού.

Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάμε καλά την κατσαρόλα ώστε να “δέσει” το αυγολέμονο.

Ανοιξιάτικες Συνταγές με Λαχανικά

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν θέλουμε να φτιάξουμε το φαγητό χωρίς αυγολέμονο, ανακατεύουμε το χυμό 2 λεμονιών με 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στο φαγητό 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε.

Φρέσκα Λαχανικά _Αρακάς_Κολοκυθάκια
Συνταγές για Λαδερό Αρακά
Συνταγή για Αυγολέμονο
Arakas Avgolemono
Αρακάς Κολοκυθάκια Αυγολέμονο Συνταγές
Αρακάς Λαδερός Συνταγές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.