Ίσως δεν υπάρχει πιο «πολυφτιαγμένο» και «πολυφαγωμένο» γλυκό από τον κορμό!
Υπάρχουν αμέτρητες δοκιμασμένες συνταγές γι’ αυτόν τον κορμό που έχουν περάσει από γιαγιά σε μαμά και από μαμά σε κόρη. Υπάρχουν παραλλαγές με βούτυρο, μαργαρίνες, κακάο, σοκολάτα, με μπισκότα κλασικά και πιο «τολμηρά» με ζάχαρη ή με μέλι. Και υπάρχει κι ΑΥΤΟΣ ο νηστίσμος υπερ-κορμός φτιαγμένος με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο.
Η γειτόνισσά μου η Λήδα έχει ένα παιδάκι 3 ετών που λατρεύει τα γλυκά, όπως κάθε παιδί. Η Λήδα προκειμένου να τον «παραπλανεί» σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να μην τρώει γλυκά με λιπαρά και άφθονη ζάχαρη. Συχνά μου τον φέρνει να τον κεράσω ένα γλυκό για να του φύγει η λαχτάρα, αφού στο σπίτι της σπάνια θα φτιάξει γλυκό με σοκολάτα.
«Προσωπικά δεν έχω φάει ωραιότερο κορμό, είναι τόσο νόστιμος και τρυφερός!» είπε η Λήδα. Όταν άκουσε δε ότι τον είχα φτιάξει με ταχίνι πήρε αμέσως χαρτί και μολύβι να γράψει τη συνταγή, την οποία έδωσε στη μαμά της που νηστεύει, τη φίλη της, την Κατερίνα και σε μερικές μαμάδες στον παιδικό σταθμό.
Σκέψου τώρα ένα φανταστικό κορμό με Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο, Παστέλι και σοκολάτα, όπου χρειάζεσαι μόλις 5 λεπτά να τον ετοιμάσεις και μόλις 60 λεπτά αναμονή στην κατάψυξη. Και το καλύτερο; Μπορείς να φας άφοβα πάνω από ένα κομμάτι γιατί είναι ένα ελαφρύ και υγιεινό γλυκό.
Σου φαίνεται απίστευτό; Και όμως υπάρχουν και αυτά τα γλυκά και πίστεψέ με αν τον φτιάξεις μια φορά, θα κολλήσεις για πάντα!
Κορμός με Ταχίνι με Κακάο, Σοκολάτα και Παστέλι
[Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Χρόνος Αναμονής: 80′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 6-8 μερίδες
Υλικά
250 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
350 gr. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
200 gr. μπισκότα digestive
100 gr. Μακεδονικό παστέλι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι με κακάο και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και το παστέλι, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
Βήμα 2: Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα και το κλείνουμε σε ρολό σφιχτά, τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 60 λεπτά στην κατάψυξη. Κατόπιν ξετυλίγουμε κόβουμε σε φέτες.
Βήμα 3: Σερβίρουμε αν θέλουμε με κόκκινα φρούτα και άχνη ζάχαρη.
Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Το γλυκό διατηρείται στη συντήρηση το καλοκαίρι και εκτός ψυγείου τον χειμώνα.
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον κορμό με ξηρούς καρπούς, μπισκότα, ξερά φρούτα ή να αρωματίσουμε με πορτοκάλι και αλκοόλ.
Κορμός με Ταχίνι με Κακάο, Σοκολάτα και Παστέλι
Εκτυπώση ΣυνταγήςΥλικά
- 250 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 350 gr. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- 200 gr. μπισκότα digestive
- 100 gr. Μακεδονικό παστέλι
Διαδικασία
- Βήμα 1: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι με κακάο και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και το παστέλι, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
- Βήμα 2: Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τοποθετούμε το μείγμα και το κλείνουμε σε ρολό σφιχτά, τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για περίπου 60 λεπτά στην κατάψυξη. Κατόπιν ξετυλίγουμε κόβουμε σε φέτες.
- Βήμα 3: Σερβίρουμε αν θέλουμε με κόκκινα φρούτα και άχνη ζάχαρη.
Σημειώσεις για τη συνταγή
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον κορμό με ξηρούς καρπούς, μπισκότα, ξερά φρούτα ή να αρωματίσουμε με πορτοκάλι και αλκοόλ.
Καλησπέρα
Ήθελα απλά να σιγουρέψω ότι η ποσότητα για το ταχίνι με κακάο είναι 305 γρ και δεν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό. Θα την φτιάξω σήμερα. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα. Μπορείτε να μου επιβεβαίωσετε ότι η ποσότητα για το ταχίνι είναι 305 γρ και ότι δεν έχει γίνει τυπογραφικό λάθος; Θα το φτιάξω άμεσα! Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας, η ποσότητα είναι 1 ολόκληρο βάζο για την ακρίβεια 350 γραμμάρια. Ευχαριστώ, καλή επιτυχία!
Ε.