Πραλίνα Καραμέλα
Η πραλίνα είναι πολύ εύκολη τεχνική και δίνει πολύ ωραία γεύση στα γλυκά, ειδικά στην σοκολάτα, τα παγωτά αλλά και κατάλληλη για να τα διακοσμήσετε με πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
Η πραλίνα είναι πολύ εύκολη τεχνική και δίνει πολύ ωραία γεύση στα γλυκά, ειδικά στην σοκολάτα, τα παγωτά αλλά και κατάλληλη για να τα διακοσμήσετε με πολύ όμορφο αποτέλεσμα!
Η ζύμη για σου είναι από τις βασικές ζύμες της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Η ζύμη σου είναι πανέυκολη και αυτό θα το καταλάβετε με την πρώτη απόπειρα! Η επιτυχία των σου είναι να είναι αέρινα και ελαφριά! Μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε πολλές παραλλαγές γεμίζοντας τα σού με γλυκές αλλά και αλμυρές κρέμες!
Αν σας αρέσουν τα μικρά γλυκά δοκιμάστε ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο εύγευστο, ελαφρύ και αρωματικό ιδανικό για κάθε στιγμή, Φοντάν με Καρότο και Καρύδα!
Country style πατάτες τηγανητές δηλαδή με την φλούδα τους είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξετε και στο σπίτι και να μην περιμένετε να τις απολαύσετε μόνο στα Fast Food!
Μία μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες αλλά πολύ γευστική δεν έχει αυγά, ούτε ζάχαρη για όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά και για όσους κάνουν νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο για ένα σοκολατένιο γλύκισμα!
Πολύ ελαφριά και δροσερή μους γιαούρτι, συνδυάστε την με φρέσκα φρούτα, με μούσλι, με γλυκό του κουταλιού ή με μέλι!
Το ξυδάτο τηγανητό χταπόδι, από τα αγαπημένα μου θαλασσινά μεζεδάκια! Η συνταγή αυτή για ξυδάτο χταπόδι είναι ο τέλειος τσιπουρομεζές και το χταποδάκι γίνεται μαλακό και τρυφερό σαν λουκούμι!
Πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα με τραχανά. Η Θεσσαλιώτισσα γιαγιά μας μεγάλωσε μ’ αυτη την Τραχανόπιτα, τα κρύα απογεύματα του χειμώνα μας την έφτιαχνε και την συνόδευε μαζί με ζεστό γάλα!
Σουπιές με Κρεμμυδάκια και Σαφράν ! Τρυφερές, με γλυκά κρεμμυδάκια και την χαρακτηριστική σαφράν, μια νόστιμη συνταγή για μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο!
Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια με πλούσια σάλτσα αυγολέμονο βελουτέ. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική! Ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!