Μία μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες αλλά πολύ γευστική δεν έχει αυγά, ούτε ζάχαρη για όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά και για όσους κάνουν νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο για ένα σοκολατένιο γλύκισμα!
Μους Σοκολάτας, Εύκολη και Ελαφριά! Recipe
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 5 hrs 20 mins
Μία μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες αλλά πολύ γευστική δεν έχει αυγά, …
Υλικά
- 500 ml. γάλα φρέσκο πλήρες
- 400 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 350 gr. σοκολάτα κουβερτούρα 65% ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρη βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά το γάλα και το προσθέτουμε σε ένα μπώλ που έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η σοκολάτα.
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντυγί.
Όταν κρυώσει η σοκολάτα προσθέτουμε την σαντυγί σταδιακά ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με σπάτουλα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αδειάζουμε σε μπώλ και την βάζουμε 5 ώρες στο ψυγείο να πήξει.