Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια με πλούσια σάλτσα αυγολέμονο βελουτέ. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική!
Ιδανική για παιδιά και για μεγάλους!
Σούπα Γιουβαρλάκια με Σάλτσα Αυγολέμονο Βελουτέ Recipe
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Η πιο απλή εκδοχή της αγαπημένης χειμωνιάτικης σούπας Γιουβαρλάκια με …
Υλικά
- > Για τον Κιμά
- 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¼ φλυτζανιού ρύζι γλασέ
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- > Για την Σάλτσα Αυγολέμονο
- 125 gr. κρέμα γάλακτος
- 3 φλυτζάνια ζωμό ζεστό από το φαγητό
- 3 κρόκους αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 2 λεμόνια ,τον χυμό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- > Για την σούπα
- ½ φλυτζάνι ρύζι για σούπα
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Τα γιουβαρλάκια
Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό.
Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μεγάλους ομοιόμορφους κεφτέδες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό να βράσει, όταν βράσει ρίχνουμε το αλάτι και τους κεφτέδες.
Βράζουμε για 10′ λεπτά.
Πρόσθέτουμε το ρύζι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και βράζουμε για 18-20 λεπτά.
H σάλτσα αυγολέμονο
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τους κρόκους και τους ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κόρν φλάουρ, το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τον ζωμό, προσέχουμε να μην είναι καυτός.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Η σάλτσα μας πρέπει να μήν είναι πολύ πηχτή, (άν δούμε οτι πήζει σαν κρέμα προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό).
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε ελάφρά και προσθέτουμε την σάλτσα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο