Country style πατάτες τηγανητές δηλαδή με την φλούδα τους είναι τόσο εύκολο να τις φτιάξετε και στο σπίτι και να μην περιμένετε να τις απολαύσετε μόνο στα Fast Food!
Τηγανητές Πατάτες με Φλούδα, Country Style Recipe
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Country style πατάτες τηγανητές δηλαδή με την φλούδα τους είναι τόσο εύκολο να …
Υλικά
- 10 μέτριες πατάτες
- 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σπόρους
- 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο
Οδηγίες
- Βάζουμε τις πατάτες ολόκληρες 1 ώρα σε χλιαρό νερό.
Παίρνουμε ένα καθαρό σφουγγάρι και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε να ασπρίσει η φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε αλατισμένο νερό ολόκληρες περίπου 10′ λεπτά.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε κρύο νερό και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια (κυδωνάτες).
Τις απλώνουμε σε ένα δίσκο ή ταψάκι και τις αλατίζουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε τις πατάτες με την πάπρικα, το πιπέρι, το θυμάρι και την ρίγανη.
Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο