Το ξυδάτο τηγανητό χταπόδι, από τα αγαπημένα μου θαλασσινά μεζεδάκια!
Η συνταγή αυτή για ξυδάτο χταπόδι είναι ο τέλειος τσιπουρομεζές και το χταποδάκι γίνεται μαλακό και τρυφερό σαν λουκούμι!
Ξυδάτο τηγανητό χταπόδι Recipe

By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Το ξυδάτο τηγανητό χταπόδι, από τα αγαπημένα μου θαλασσινά μεζεδάκια! Η …
Υλικά
- 1 χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι από κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
Οδηγίες
- Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα μπώλ ρίχνουμε το ξύδι, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το χταπόδι και το βράζουμε χωρίς νερό, όταν εξατμιστούν τα υγρά και κοκκινίσει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ρίγανη και το θυμάρι.
Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.