Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Κιμά Κοτόπουλο και Κατίκι

652

Ακόμη έχω στο μυαλό μου τη γεύση αυτού του υπέροχου φαγητού, σπαγγέτι με κιμά κοτόπουλο και κατίκι, το πιο αγαπημένο οικογενειακό φαγητό, στην πιο ελαφριά εκδοχή, για μια γιορτινή περίσταση!

Πριν λίγες ημέρες η μονάκριβη αδερφή μου είχε τα γενέθλιά της, σκεφτήκαμε να της κάνουμε ένα δείπνο έκπληξη και να το γιορτάσουμε οικογενειακά όπως κάναμε όταν ζούσαμε όλοι μαζί στο πατρικό μας!

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ν’ αποφασίσουμε τί θα φάμε  κάτι χορταστικό, νόστιμο που όλοι το αγαπάνε και φυσικά καταλήξαμε στην κλασική μας «αγάπη» μακαρόνια με κιμά, όπως ακριβώς έκανε και η ίδια σε ανάλογες περιστάσεις.

Κι ενώ βγήκαμε για τα ψώνια μας ξεκινώντας από τον χασάπη, μου λέει:
Θες να φτιάξουμε κιμά από κοτόπουλο;  Και να σου πω την αλήθεια δεν βρήκα καθόλου κακή την ιδέα της, αφού ο κιμάς από κοτόπουλο είναι πεντανόστιμος και για βράδυ, ιδανική και ελαφριά λύση.

Φτάνουμε μπροστά στο ράφι των ζυμαρικών και ξανά η αγαπημένη μου,  μου λέει:
Έχεις δοκιμάσει ποτέ το σπαγγέτι ολικής άλεσης της MISKO, είναι πάρα πολύ νόστιμο, εγώ δεν το αλλάζω με κανένα!

Η μητέρα μου τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί μόνο ζυμαρικά ολικής άλεσης  γιατί επιβάλεται να προσέχει τη διατροφή της και πρόσφατα δοκίμασα το γιουβέτσι της με κριθαράκι MISKO ολικής άλεςσης που με ξετρέλανε.

Επιστρέψαμε στο σπίτι και ετοιμάσαμε το γλυκό,  το αγαπημένο μας μυρμηγκάτο.

Συνταγές για Ζυμαρικά Ολικής

Το απόγευμα ξεκίνησαν οι ετοιμασίες του φαγητού, μοσχομύριζε όλη η κουζίνα αυτή την οικογενειακή θαλπωρή και τη γεύση της καλής ζωής!

Τελικά τα ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO είναι από τ΄αγαπημένα μου και δεν συγκρίνονται με οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό ολικής άλεσης, γεμάτα πραγματική νοστιμιά χωρίς στέρηση στη γεύση, εξαιρετικής γεύσης και απόδοσης, σου θυμίζω και το σπαγγέτι με γαρίδες!

Τί γεύση έχει η καλή ζωή; Την καλύτερη!

Ένα υπέροχο φαγητό πανέτοιμο, ζεστό  και υγιεινό με πλούσια δεμένη σάλτσα επάνω στο σπαγγέτι που σερβίρεται σε μια μεγάλη πιατέλα και γύρω από το τραπέζι αγαπημένα πρόσωπα να την απολαμβάνουν με χαμόγελα, αυτή είναι η  πραγματική απόλαυση!

Ιt’s the most wonderful time of the year ας μαγειρέψουμε τις πιο #HOLYFOOD συνταγές μας για όσους αγαπάμε και αυτό θα είναι και το φετινό hashtag του Funky Cook ώστε να μοιραστείς μαζί μου όλες σου τις δημιουργίες στα social media!

Let’s celebrate,
Eva

 

 

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Κιμά Κοτόπουλου και Κατίκι


Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης με Κιμά Κοτόπουλο και Κατίκι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO
200 γρ. κατίκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τον κιμά από κοτόπουλο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
5 μικρά λευκά μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 στικ σέλερι
1 πράσο
250 ml χυμό ντομάτας
150 ml ζεστό νερό ή ζωμό
30 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνη
Φρέσκια ρίγανη
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

1. Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια να γίνουν σαν κιμάς. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε ομοιόμορφα σε μικρά κομμάτια.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά για 3 λεπτά τα λαχανικά, προσθέτουμε τον μείγμα κιμά που φτιάξαμε ανακατεύοντας συχνά.

Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και όσο αλάτι θέλουμε, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

3. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σπαγγέτι βράζοντάς το σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, το σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και το κρατάμε ζεστό.

4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε χωρίζουμε τον κιμά σε δύο μέρη, κρατάμε το ένα μέρος για το σερβίρισμα και στο άλλο προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το σπαγγέτι.

5. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή ατομικά με επιπλέον κιμά και κατίκι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε μετά το σωτάρισμα με λίγο κρασί.
– Στον κιμά ταιριάζουν επιπλέον μπαχαρικά όπως κανέλα, κόκκινο πιπέρι, κάρυ και κύμινο και από μυρωδικά θυμάρι, φασκόμηλο και κόλιανδρος.
– Επειδή ο κιμάς κοτόπουλο χρεάζεται «σπάσιμο» αλλιώς μένει σε πιο μεγάλα κομμάτια, χρησιμοποιούμε μια ξύλινη σπάτουλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

 

Συνταγές για Κοτόπουλο

MISKO Ολικής Άλεσης

Εύκολες Συνταγές με Κοτόπουλο

Εύκολες Συνταγές για Κιμά

Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Συνταγές

Μακαρόνια με Κιμά Κοτόπουλο Συνταγές

Μακαρόνια με Κατίκι Συνταγές

Κιμάς Κοτόπουλο Συνταγή

Join the Conversation

  1. Σοφία says:

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι αντί για κατικι??
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close