Γλυκό Κουταλιού Καρότο

972

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
Άλλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!

Γλυκό Κουταλιού Καρότο Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 8 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins

Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
    Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
    Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
    Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
    Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.

    Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close