Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην πρωτοτυπία τους, τελικά!
Άλλο ένα ξεχωριστό, κεχριμπαρένιο γλυκό κουταλιού καρότο!
Απολαύστε το με γιαούρτι ή απλά σκέτο!
Γλυκό Κουταλιού Καρότο Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 25 mins
Όλοι γνωρίζουμε πως τα γλυκά του κουταλιού δεν έχουν τελειωμό στην …
Υλικά
- 1000 gr. καρότα
- 1000 gr. ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- 2-3 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- Χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες μέτριου πάχους ή εναλλακτικά το χοντροτρίβουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε τρυπητό. - Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού και την αρμπαρόριζα μόλις πάρει 1-2 και βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έδεσε.
- Προσθέτουμε τα καρότα και την βανίλια.
Βράζουμε περίπου 10-12 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.
Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και είναι έτοιμο!