Cheesecake με Τζίντζερ και Κόκκινα Φρούτα

139

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και έχεις πολλούς λόγους για να φτιάξεις αυτό το φανταστικό Cheesecake με τζίντζερ και κόκκινα φρούτα.

Όλα είναι ήδη τόσο όμορφα, τόσο γιορτινά και τόσο λαμπερά! Λατρεύω τα γέλια των παιδιών, αυτά τα Χριστούγεννα για εμένα είναι ακόμη πιο μαγικά, αφού κάθε μέρα μαζί με την κόρη μου χορεύουμε στο repeat «Ρούντολφ, το ελαφάκι»!

Μ’ αρέσει που βλέπω γύρω μου ευδιάθετους ανθρώπους να ετοιμάζουν λίστες με δώρα, να ονειρεύονται αποδράσεις, να δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα, να ψάχνουν συνταγές για το γιορτινό τραπέζι, να μπαίνουν στις κουζίνες και να ψήνουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και οτιδήποτε μυρίζει Χριστούγεννα.

Εφόσον όλα είναι τόσο λαμπερά δεν μπορεί να λείψει τις επόμενες ημέρες και ένα γιορτινό γλύκισμα με λάμψη, γι΄αυτό θα μοιραστώ μαζί σου το γλυκό που ετοίμασα πριν λίγες ημέρες για τους αγαπημένους μου.

Το cheesecake είναι ένα γλυκό που δεν μπορεί ν΄αντισταθεί κανείς, ακόμη και αυτοί που είναι chocoholic δεν θα μπορέσουν να του αντισταθούν, αφού αυτή η συνταγή περιέχει και σοκολάτα.

Αν και, όπως ξέρεις, προτιμώ τα Cheesecake φούρνου [εδώ μπορείς να δεις όλη τη συλλογή των cheesecake], αυτό το cheesecake μου «έκλεψε» την καρδιά με τη χριστουγεννιάτικη γεύση του και ειδικά με το βαθύ κόκκινο χρώμα της μαρμελάδας από κόκκινα φρούτα.

Βέβαια φέτος εγώ, το πήρα ήδη το δώρο μου και την κουζίνα μου την στόλισε η κουζινομηχανή Kenwood Chef Titanium που εννοείται πως χρησιμοποιώ με κάθε ευκαιρία.

Ποτέ δεν περίμενα πως θα με ενθουσίαζε τόσο μά τόσο πολύ μια συσκευή αλλά θα μου πεις αυτή δεν είναι μια απλή συσκευή είναι πολυμηχανή.

Αν και συνήθως φτιάχνω το cheesecake με σύρμα, αυτή τη φορά έφτιαξα την κρέμα στην κουζινομηχανή, εξάλλου τόσο τα εξαρτήματα όσο και ο κάδος πλένονται πανεύκολα!

Και μιας και μιλάμε για ευκολία δε γίνεται να μη σταθώ στο blender –εξάρτημα- της κουζινομηχανής Kenwood! Δεν έχω ξανασυναντήσει άλλο πιο βολικό και εύχρηστο blender! Πολύ δυνατό ακόμη και για να θρυμματίσει πάγο αλλά και κατάλληλο για να πολτοποιήσεις οτιδήποτε καυτό, όμως αυτό που εγώ είδα σαν «μαγεία» είναι ο τρόπος που αποσπώνται οι λεπίδες για να το πλύνεις σε χρόνο dt!

Και μια και αναφέρθηκα σε «μαγεία» σκέψου: Aφράτη κρέμα, βουτυράτα μπισκότα με γεύση ginger, φανταστική γλυκοπικάντικη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα και τα υπόλοιπα θα τα δεις στο βίντεο που ετοιμάσα!

 

Ιt’s the most wonderful time of the year ας μαγειρέψουμε τις πιο #HOLYFOOD συνταγές μας για όσους αγαπάμε και αυτό θα είναι και το φετινό hashtag του Funky Cook ώστε να μοιραστείς μαζί μου όλες σου τις δημιουργίες στα social media!

Let’s celebrate,
Eva


Cheesecake με Τζίντζερ και Κόκκινα Φρούτα

[vc_row][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Προετοιμασίας: 10′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Αναμονής: 80′  [/vc_column][vc_column width=”1/4″] ΄Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος  [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Μερίδες: 4-5 [/vc_column][/vc_row]


 

Υλικά

Για τη βάση
150 γρ. gingerbread cookies ή digestives
75 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

200 ml. κρέμα γάλακτος
150 g. κουβερτούρα λευκή
400 g. τυρί κρέμα
3 φύλλα ζελατίνη
1 λεμόνι

Για τη μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
300 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
60 γρ. ζάχαρη

Φρέσκα κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]  Η κρέμα
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, καλά στημένα, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τ΄αφρατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]  Η μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα και τα πολτοποιούμε. Βράζουμε τη μαρμελάδα για μερικά λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]  Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε 5-6 ποτήρια, συνεχίζουμε με την κρέμα και από επάνω με μαρμελάδα.

Tοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το cheesecake και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε φρέσκα φρούτα και ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε ν’ αντικαταστήσουμε τη λευκή σοκολάτα με κουβερτούρα bitter, κλασική ή γάλακτος απλά ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον άχνη ζάχαρη στην κρέμα, δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε.
– Εκτός από κόκκινα φρούτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτα μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close