Νηστίσιμη Πατατοσαλάτα με Ελιές
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 12 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 22 mins
Ελαφριά και πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, ιδανική για την περίοδο της νηστείας και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!
Η φρέσκια ρίγανη της δίνει υπέροχο άρωμα, σερβίρεται ζεστή και κρύα!
Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 15 πράσινες ελιές
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 αγγουράκια τουρσί
- Φρέσκια ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους.
Τις βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 12 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψουμε.
Αφαιρούμε τις πατάτες από το νερό και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν και να κρυώσουν ελαφρά. - Τοποθετούμε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τις ελιές και τα αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με τα πράσινα φύλλα. - Κόβουμε τα φρέσκα φύλλα της ρίγανης και τα ρίχνουμε ολόκληρα στην σαλάτα.
Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από το σκόρδο και το βράζουμε.
Σε μπλέντερ ρίχνουμε το βρασμένο σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά του dressing.
Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.