Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες

2.4K

Αυτή την εποχή τα γλυκά με φράουλες είναι ό,τι πιο ιδανικό αφού οι φράουλες είναι όπως ακριβώς πρέπει γι’ αυτό όλη την εβδομάδα απολαμβάνουμε συνταγές με φράουλες, ξεκινώντας γλυκά από το υπέροχο cheesecake με καταΐφι και φράουλες!

Ο συνδυασμός του αγαπημένου μου τσιζ κέικ με το καταΐφι είναι απλά φανταστικός και μπορεί στο μυαλό μας το φύλλο για καταΐφι να «αναπολεί» το τέλειο σιροπιαστό καταΐφι όμως όποιος έχει δοκιμάσει κιουνεφέ γνωρίζει πολύ καλά πως στο φύλλο καταΐφι το τυρί του «πάει» πολύ!

Τα cheesecake είναι η αδυναμία μου, όπως είναι γνωστό, συγκεκριμένα έχω «κλειδώσει» σε δύο εξαιρετικά πετυχημένες συνταγές για τσιζ κέικ.

Η μία είναι η κλασική αμερικάνικη με το τυρί κρέμα ενώ η άλλη είναι η αγαπημένη ιταλική με τη ρικότα, την οποία αντικαθιστώ φυσικά με ελληνικό βουτυράτο ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα και γιαούρτι.

Αυτά για το cheesecake φούρνου, τώρα όμως που αρχίζει να καλοκαιριάζει μου αρέσουν και τα τσιζ κέικ ψυγείου γιατί μπορείς να «παίξεις» με αμέτρητους συνδυασμούς.

Για τα cheesecake ψυγείου πάλι νομίζω πως απ΄όλες τις συνταγές αγαπώ περισσότερο αυτή με τη λευκή σοκολάτα αντί για ζάχαρη και μια πολύ ελαφριά εκδοχή λεμονόκρεμας, απλά τέλειο!

Όλα τα παραπάνω εκτός από την κλασική βάση με μπισκότα την έχω εφαρμόσει με φύλλο καταΐφι και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι απίστευτο σα να λέμε «γεια στα χέρια σου».

Το «δικό μας» φύλλο καταΐφι της alfa που είναι πάντα επιλογή μου είναι ασυναγώνιστο,ελαστικό και αφράτο αλλά και νόστιμο κάτι που το βλέπεις στην πράξη και τη δοκιμή, αφού μετά το ψήσιμο και το σιρόπιασμα παραμένει υπέροχα τραγανό!

Μέχρι να ψήσεις το cheesecake φτιάχνεις στα γρήγορα ένα ωραιότατο γλυκό σχεδόν σα του κουταλιού με φράουλες, αυτή τη φορά το αρωμάτισα με βασιλικό και δεν έχω λόγια!

Σερβίρεις και έρχεται η ατελείωτη απόλαση σε κάθε μπουκιά, γεμάτη γλύκα, γεύση και άρωμα σαν να μπορούσες να «δοκιμάσεις» την Άνοιξη!


Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες


Cheesecake με Καταΐφι και Φράουλες

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

Για τη βάση
200 γρ. φύλλο καταΐφι “το δικό μας” της alfa
120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
140 γρ. ζάχαρη άχνη
100 ml. κρέμα γάλακτος
2 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1¼ κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλυκό φράουλα
100 γρ. φράουλες
70 γρ. ζάχαρη
30 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 μικρό κλωναράκι φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση Συνταγής

[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Αφήνουμε το φύλλο καταΐφι “το δικό μας” της alfa να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες, το ίδιο κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το cheesecake.

[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, στη συνέχεια και αφού διαχωριστούν τα στοιχεία γάλακτος που θα καθίσουν στον πάτο κρατάμε μόνο το καθαρό βούτυρο.

Μεταφέρουμε σε μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Βουτάμε τα δάχτυλά μας στο βούτυρο και αφρατεύουμε το φύλλο καταΐφι, ετσι θα βουτυρώσουμε τέλεια το φύλλο.

Καλύπτουμε με το φύλλο καταΐφι τον πάτο και τα τοιχώματα μιας αποσπώμενης φόρμας και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170ο C.

[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα του cheesecake αφρατεύοντας στο μίξερ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε την άχνη, τ΄αυγά ένα-ένα κάθε φορά ενώ στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το ξύσμα λεμονιού.

Γεμίζουμε με την κρέμα τη ψημένη βάση από καταΐφι και ψήνουμε στους 175ο C για 50-55 λεπτά, αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει

[dropcap type=”1″]4[/dropcap]
Ετοιμάζουμε το γλυκό φράουλα:
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες κομμένες στη μέση, προσθέτουμε το βασιλικό, το νερό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Σερβίρουμε το cheesecake με το γλυκό φράουλα κρύο ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανθότυρο για να φτιάξουμε το τσιζ κεικ με τις εξής αναλογίες:
150 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, 50 ml. κρέμα γάλακτος

Cheesecake με Καταΐφι

Συνταγή για Τσιζ Κέικ με Λεμόνι και Φράουλες

Τσιζ κέικ με Καταΐφι και Φράουλες

Κομμάτι Τσιζ κέικ με Φράουλες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close