Ρυζόγαλο με Μέλι και Άρωμα Λεμονιού
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
To αγαπημένο ρυζόγαλο, αρωματισμένο με την φρεσκάδα του λεμονιού!
Υλικά
- 50 gr. ρύζι γλασσέ
- 780 ml. γάλα φρέσκο
- 250 ml. νερό
- 50 gr. ζάχαρη
- 100 ml. μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει, βράζουμε μέχρι να σωθεί το νερό.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 700 ml. από το γάλα με την ζάχαρη, το ξύσμα, την βανίλια και το μέλι να πάρουν μία βράση. - Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, το βρασμένο ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15′ λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. - Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο κρύο γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Βάζουμε το ρυζόγαλο στα μπώλ και αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα.