Κέικ Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

931

Αν λατρεύετε και “λιώνετε” για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, αρωματικό κέικ λεμόνι και γλάσο (Drizzle Lemon Cake).

Δοκιμάστε αυτό το κέικ λεμόνι και σας υπόσχομαι να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα κέικ!

Κέικ με Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Αν λατρεύετε και "λιώνετε" για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
  3. Σταματάμε το χτύπημε με το μίξερ.
    Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, την βανίλια, τον χυμό από το ένα λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά με σπάτουλα μαρίζ
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
    Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα.
  5. Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά περίπου, στους 180°C Κελσίου.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής:
    Ανακατεύουμε 100 gr. από την άχνη ζάχαρη με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, το σιρόπι δεν χρειάζεται βράσιμο.
    Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο του κάνουμε τρύπες με ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι και περιχύνουμε το καυτό κέικ.
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά. Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα περιχύσουμε το κέικ.
    Ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι με την υπόλοιπη άχνη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λεμόνι ή άχνη μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό γλάσο.
  8. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν το κόψουμε!
  9. Και όσο περισσότερο "μένει" το κέικ τόσο πιο νόστιμο γίνεται!

Join the Conversation

  1. Τελεια συνταγη, λατρευω τα παντα που εχουν λεμονι. Αντι ομως για μαργαρινη, που ειναι σαν να τρως πλαστικο, προτινω το αγνο μας ελαιολαδο!

    1. funkycook Author says:

      Κατερίνα θα το δοκιμάσω! Μ αρέσει κ εμενα το ελαιόλαδο στα κέικ, πιστεύω θα ταιριάζει απίθανα!!
      Ευχαριστώ για την συμβουλή!!

  2. Despina gonou says:

    Sigoura tha to fteiaxo….. Ki epeidi m aresei to lemoni tha to ektimiso deondos….

    1. funkycook Author says:

      Κι εγώ λατρεύω το λεμόνι Δέσποινα και δεν σταματώ να το φτιάχνω!!
      Φιλιά!!

  3. Παναγιώτης says:

    Δοκίμασα τη συνταγή στη βασική της μορφή (αναλογίες σε αλεύρι, αυγά, βούτυρο, ζάχαρη καθώς και την τεχνική παρασκευής). Μιας και δεν μου αρέσει πολύ το λεμόνι, το αντικατέστησα με κανέλα, και πρόσθεσα καραμελωμένα μήλα στον πάτο της φόρμας.

    Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό: αφράτο και νωπό κέικ που μοσχομύριζε βούτυρο, και το σημαντικότερο, διατηρήθηκε φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο για μια ολόκληρη βδομάδα.

    Ευχαριστώ πολύ, θα κρατήσω τη συνταγή και θα δοκιμάσω και άλλες γευστικές/αρωματικές παραλλαγές.

    1. funkycook Author says:

      Θα το δοκιμάσω! Μου φαίνεται υπέροχη εναλλακτική ή μάλλον ένα ακόμη υπέροχο κέικ!
      Ευχαριστώ Παναγιώτη!!

  4. teleio ta logia einai perita…:)

  5. natasa…toeftiakses afto to keik ?

  6. nai einai teleiw kanto k esy

  7. Λεω να το φτιαξω.

  8. Και εγω θελω!!!!!!

  9. μ βγηκε αρκετα ξινο!!τ θα μπορουσα ν κανω??

  10. Anna Stasinopoulou says:

    Να μην το παιζεις ζαχαροπλαστης! <3 <3

  11. Άννα Στασινοπούλου stamata r!!kata t alla vghke kalo!!h suntagh eixe pl lemoni…:/ <3 <3 <3

  12. το ξυσμα που το βαζουμε και ποτε?δεν εχει γαλα το κεικ?

    1. Ελίζαμπεθ στο 5 βήμα γράφω ότι το ξύσμα το προσθέτουμε αφού σταματήσουμε το μίξερ μαζι με τα στερεα υλικα!
      Το κέικ αυτό δεν περιέχει γάλα!
      Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία!

  13. Χριστινα says:

    Το εφτιαξα και ηταν ανεπαναληπτο! Λατρευω οτι εχει λεμονι! Ευχαριστω για τη συνταγη!

  14. Hi, love the recipe… what size tin,(cms ) did you use Ευχαριστο

    1. Hello! The size is 22-24 cm.

      Thank you 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close