Αν λατρεύετε και “λιώνετε” για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, αρωματικό κέικ λεμόνι και γλάσο (Drizzle Lemon Cake).
Δοκιμάστε αυτό το κέικ λεμόνι και σας υπόσχομαι να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα κέικ!
Κέικ με Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Αν λατρεύετε και "λιώνετε" για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, …
Υλικά
- > Για το Κέικ
- 220 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. ζάχαρη
- 215 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού από ακέρωτα λεμόνια
- 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. υγρή βανίλια
- > Για το Γλάσο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 140 γρ. χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο
Οδηγίες
- Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. - Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 4'.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά και ένα-'ένα τα αυγά. - Σταματάμε το χτύπημε με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, την βανίλια, τον χυμό λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά με σπάτουλα. - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Προσθέτουμε το μείγμα στην φόρμα. - Ψήνουμε το κέικ για 40' περίπου, στους 180°C Κελσίου, το αερόθερμο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής:
Ανακατεύουμε 100 γρ. από την άχνη ζάχαρη με 80 γρ. χυμό λεμόνι, το σιρόπι δεν χρειάζεται βράσιμο.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο του κάνουμε τρύπες με ξύλινο καλαμάκι ή ένα μαχαιράκι και περιχύνουμε το καυτό κέικ. - Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα περιχύσουμε το κέικ.
Ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λεμόνι με την υπόλοιπη άχνη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λεμόνι ή άχνη μέχρι να πάρουμε ένα πυκνό γλάσο. - Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο πριν το κόψουμε!
- Και όσο περισσότερο "μένει" το κέικ τόσο πιο νόστιμο γίνεται!
Τελεια συνταγη, λατρευω τα παντα που εχουν λεμονι. Αντι ομως για μαργαρινη, που ειναι σαν να τρως πλαστικο, προτινω το αγνο μας ελαιολαδο!
Κατερίνα θα το δοκιμάσω! Μ αρέσει κ εμενα το ελαιόλαδο στα κέικ, πιστεύω θα ταιριάζει απίθανα!!
Ευχαριστώ για την συμβουλή!!
Sigoura tha to fteiaxo….. Ki epeidi m aresei to lemoni tha to ektimiso deondos….
Κι εγώ λατρεύω το λεμόνι Δέσποινα και δεν σταματώ να το φτιάχνω!!
Φιλιά!!
Δοκίμασα τη συνταγή στη βασική της μορφή (αναλογίες σε αλεύρι, αυγά, βούτυρο, ζάχαρη καθώς και την τεχνική παρασκευής). Μιας και δεν μου αρέσει πολύ το λεμόνι, το αντικατέστησα με κανέλα, και πρόσθεσα καραμελωμένα μήλα στον πάτο της φόρμας.
Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό: αφράτο και νωπό κέικ που μοσχομύριζε βούτυρο, και το σημαντικότερο, διατηρήθηκε φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο για μια ολόκληρη βδομάδα.
Ευχαριστώ πολύ, θα κρατήσω τη συνταγή και θα δοκιμάσω και άλλες γευστικές/αρωματικές παραλλαγές.
Θα το δοκιμάσω! Μου φαίνεται υπέροχη εναλλακτική ή μάλλον ένα ακόμη υπέροχο κέικ!
Ευχαριστώ Παναγιώτη!!
katapliktiko
teleio ta logia einai perita…:)
natasa…toeftiakses afto to keik ?
nai einai teleiw kanto k esy
ine efkolo gianatokano ?
Λεω να το φτιαξω.
Και εγω θελω!!!!!!
μ βγηκε αρκετα ξινο!!τ θα μπορουσα ν κανω??
Να μην το παιζεις ζαχαροπλαστης! <3 <3
Άννα Στασινοπούλου stamata r!!kata t alla vghke kalo!!h suntagh eixe pl lemoni…:/ <3 <3 <3
το ξυσμα που το βαζουμε και ποτε?δεν εχει γαλα το κεικ?
Ελίζαμπεθ στο 5 βήμα γράφω ότι το ξύσμα το προσθέτουμε αφού σταματήσουμε το μίξερ μαζι με τα στερεα υλικα!
Το κέικ αυτό δεν περιέχει γάλα!
Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία!
Το εφτιαξα και ηταν ανεπαναληπτο! Λατρευω οτι εχει λεμονι! Ευχαριστω για τη συνταγη!
Hi, love the recipe… what size tin,(cms ) did you use Ευχαριστο
Hello! The size is 22-24 cm.
Thank you 🙂