Μαϊντανοσαλάτα από την Σύρο

617

Μαϊντανοσαλάτα από τη Σύρο, ο μαϊντανός σε σαλάτα, σερβίρεται ως ορεκτικό με φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδευτικό.

Η συνταγή για μαϊντανοσαλάτα, έρχεται από την μαγευτική Σύρο όπου εκεί την τιμούν δεόντως ως ένα τυπικό μεζέ του νησιού.

Μια συνταγή που οι Συριανοί ίσως εμπνεύστηκαν από το πέστο, το οποίο προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα!

Δημιουργώντας ή απλά αναβαθμίζοντας ταπεινά-καθημερινά υλικά που είχαν πάντα στη διάθεσή τους, όπως η κάπαρη και η ψίχα του ψωμιού, και αυτό είναι το μεγαλείο της μεσογειακής κουζίνας!

Ο μαϊντανός δίνει την δροσιά του και φρέσκια του γεύση σε ένα άλειμμα που χρησιμοποιείται με πολλούς-πολλούς τρόπους!

Έτσι η μαϊντανοσαλάτα θα ταιριάξει πολύ αρμονικά στο Πασχαλινό τραπέζι, με τα πασχαλινά ορεκτικά όπως τα αυγά αλλά και τα λιπαρά κρεατικά της ημέρας.

Επίσης η μαϊντανοσαλάτα είναι ιδανική για τις ημέρες της νηστείας και για χορτοφάγους, βάλε μια κουταλιά στα ζυμαρικά, όπως ακριβώς θα έκανες και με το αγαπημένο πέστο!

Όμως και τον υπόλοιπο καιρό, μπορείς να την “παντρέψεις” με τη ντοματοσαλάτα και σε άλλες σαλάτες.

Να δέσεις μια σούπα, βάλε τη δίπλα σε παντζάρια και βέβαια απλά να τη βγάλεις σαν καλωσόρισμα, δροσερή-δροσερή!


Εύα

Μαϊντανοσαλάτα από την Σύρο_Greek parsley salad vegan

Μαϊντανοσαλάτα από την Σύρο

Μαϊντανοσαλάτα από τη Σύρο, μια σαλάτα που σερβίρεται ως ορεκτικό με φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδευτικό όπως ακριβώς και η σκορδαλιά!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 5 mins
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 15 mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ Ορεκτικό
ΜΕΡΙΔΕΣ 6

ΥΛΙΚΑ
  

  • 100 γρ. φύλλα μαϊντανού
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 100 γρ. γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 30 γρ. γρ. κάπαρη
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1-2 λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Καθαρίζουμε σχολαστικά τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε καλά, αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε το μαϊντανό, την κάπαρη, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το ξύδι, τα 50 ml. από το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι έχουμε μια πάστα.
  • Προσθέτουμε το ψωμί, αφού το στύψουμε καλά, τις πατάτες και σταδιακά το ελαιόλαδο.
  • Τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε τη γεύση.
  • Σερβίρουμε τη μαϊντανοσαλάτα δροσερή με λίγο ελαιόλαδο και κάπαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

- Μπορούμε να φτιάξουμε την μαϊντανοσαλάτα μόνο με ψωμί, αφαιρούμε την πατάτα και προσθέτουμε επιπλέον 50-80 γρ. ψίχα ψωμιού
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη συνταγή για μαϊντανοσαλάτα χωρίς γλουτένη χρησιμοποιούμε βρασμένα ρεβίθια
- Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε δεν πρέπει να είναι πολύ βαρύ σε γεύση

Μαϊντανοσαλάτα από την Σύρο_Greek parsley salad vegan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ψήφοι Συνταγής




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close