Ένα από τα λίγα πράγματα που δεν τρώω μεταξύ άλλων είναι το μπρόκολο, αν και δεν έχω κάποιο “προφανές” θέμα με τα λαχανικά, το βραστό μπρόκολο απλά δεν μου αρέσει!
Δεν κατάλαβα ποτέ την εμμονή μας, σαν λαός, να βράζουμε και μάλιστα για “τα καλά” τα λαχανικά, έχω δει μπρόκολα τόσο βρασμένα που ήταν σαν ξεβαμμένα ή “λίγο άρρωστα”.
Έτσι τα έκανε και η μαμά μου, με το ρολόι 30-40′ λεπτά, μετά μου έλεγε δοκίμασε λιώνει στο στόμα.
Λογικό… Ευτυχώς πια, οι τάσεις θέλουν τα λαχανικά αχνισμένα, στον ατμό ή ωμά!
Κάποτε το δοκίμασα σε ωμή σαλάτα και το “ερωτεύτηκα” μαζί και το κουνουπίδι, ωμό εννοείται!
Εκεί που χάζευα τις προάλλες στο διαδίκτυο έπεσα σε μια broccoli slaw, από το αγαπημένο blog Smitten Kitchen, όπου για καιρό είχα την εντύπωση οτι πίσω από την “κουζίνα” του βρισκόταν ένας χαρισματικός, όμορφος νεαρός, το about να διαβάζεις λοιπόν!
Σχετικά τώρα με την συνταγή έγιναν παραλλαγές και σας την σερβίρω με όλη μου την αγάπη, πλέον, για τα μπρόκολα.
*προλάβε τα τελευταία μπρόκολα της εποχής!
Εδώ μπορείς να διαβάσεις και κάποια χρήσιμα πράγματα για το μπρόκολο.
Coleslaw με Μπρόκολο, Καρότο και Μήλο
•Έτοιμο σε: 10′ •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
300 gr. μπρόκολο
3 καρότα
1 ξινόμηλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά καυτερή
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Διαλέγουμε ένα μπρόκολο ολόφρεσκο.
Μαδάμε τα μπουκέτα του μπρόκολου κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό μέρος, τρίβουμε τον κουρκουμά, το καρότο και το μήλο.
Στύβουμε το μήλο και το καρότο ώστε να διώξουμε τα περίσσια υγρά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και προσθέτουμε τις σταφίδες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
Στο γουδί σπάμε τους σπόρους μουστάρδας με το ελαιόλαδο και ραντίζουμε την σαλάτα.
Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και το ξύδι, προσθέτουμε στην σαλάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε!
Σημειώσεις για την συνταγή:
~ Στην Coleslaw συνήθως βάζουμε ραπανάκι και σέλινο, οπότε αν έχετε μπορείτε να τα προσθέσετε.
~ Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή σκελίδα σκόρδο.
~ Τον κουρκουμά μπορείτε να τον παραλείψετε.
~ Τους σπόρους μουστάρδας μπορείτε να τους αντικαταστήσετε με ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.
Αύριο το φτιάχνω!!