Περίμενα πώς και πώς να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή, gluten free, χορτοφαγική συνταγή και εύκολη, ιδού τα θεϊκά Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και σπανάκι!
Δες το βίντεο και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα!
Για εμένα, δε υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο και αγαπημένο από μια μακαρονάδα, είναι από τα λίγα φαγητά που μου είναι αδύνατο να αντισταθώ.
-ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ- , μπορώ να μαγειρεύω, και να τρώω, ζυμαρικά κάθε μέρα!
Εδώ μπορείς να δεις όλες τις συνταγές μου για ζυμαρικά και να πάρεις ιδέες κι εσύ!
Με τα ζυμαρικά, το φανταστικό είναι ότι μπορείς να μαγειρεύεις κάθε μέρα και μια διαφορετική συνταγή που θα “συμπληρώσει” γευστικά κάθε περίσταση, κάθε στιγμή, κάθε γούστο!
Και τη φετινή Σαρακοστή αποφάσισα να ακολουθήσω το κλασικό πρόγραμμα της αποχής από το κρέας, και βέβαια τα μανιτάρια έχουν πάρει τη θέση του.
Εκτός από τις αγαπημένες μου, όπως τα λατρεμένα σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών του μπαμπά μου!
Τη συνταγή μπορείς να τη δεις εδώ, αναζητώ την καθημερινή νοστιμιά για όλη την οικογένεια.
40 ημέρες μαγειρεύω ακόμη πιο υγιεινές συνταγές!
Ολόφρεσκιες πρώτες ύλες αλλά και προϊόντα που δοκίμασα και τα έβαλα αμέσως στην κουζίνα μου, όπως τα μοναδικής νοστιμιάς MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη (gluten free).
Και κάπως έτσι ήρθε αυτή η συνταγή.
Όπου η λιαστή ντομάτα, τα μανιτάρια,το σπανάκι και τα συνθέτουν μια συνταγή που εκπλήσσει με την ξεχωριστή γεύση της και αποδεικνύει ότι οι χορτοφαγικές συνταγές χωράνε πάντα στο τραπέζι μας!
Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή
– Τα MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη (gluten free)
Χρυσά και λαμπερά gluten free σπαγγέτι χάρη στο αλεύρι από λευκό και κίτρινο καλαμπόκι με τα οποία και φτιάχνονται, με μια λέξη ΥΠΕΡΟΧΑ!
Και δεν είναι ανάγκη να ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή απλά πάρε τη συνταγή μου και απλά δοκίμασέ τα, τα είδες άλλωστε και στο βίντεο. Ναι είναι τόσο νόστιμα όσο δείχνουν.
– Το μαγείρεμα
Όταν ανακάλυψα πόσο ταιριάζουν τα μανιτάρια, η λιαστή ντομάτα και το σπανάκι ενθουσιάστηκα, άχαστος συνδυασμός!
Προτίμησε τα καφέ μανιτάρια που σχεδόν καραμελώνουν , σε σχέση με τα λευκά και “βγάζουν” απίστευτη νοστιμιά.
Ειδικά η προσθήκη του ζωμού μανιταριών δίνει ακόμη περισσότερη γεύση!
Το δεύτερο που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι το ημίγλυκο κρασί, το οποίο έρχεται και ισορροπεί την λιαστή ντομάτα.
Κι εδώ να έχεις το νου σου με το αλάτι καθώς η λιαστή ντομάτα είναι έντονη.
Το τσίλι είναι προαιρετικό αλλά του πάει όνειρο, το ίδιο και το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Μαγείρεψε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, κράτα το σπανάκι “ζωντανό” και πρόσθεσε το μαζί με τα σπαγγέτι.
Τέλος, δυνάμωσε τη φωτιά κούνα το τηγάνι να “δέσουν’ όλα τα υλικά και σέρβιρε αμέσως!
♡
Εύα
Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και σπανάκι
Εκτυπώση ΣυνταγήςΥλικά
- 400 γρ. Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO
- 8 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 300 γρ. μανιτάρια καφέ, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
- 100 ml ημίγλυκο λευκό κρασί
- 150 ml ζωμό μανιταριών ή λαχανικών, ζεστό
- 30 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
- Σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, προσθέτουμε το θυμάρι, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε μετο κρασί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5’.
- Ταυτόχρονα σε νερό που βράζει προσθέτουμε 30g αλάτι και τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO τα οποία βράζουμε για 11’.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι σπανάκι, την παρμεζάνα, απευθείαςαπό την κατσαρόλα τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO και τον ζωμό μανιταριών.
- Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.