Τρυφερό μοσχαράκι με μελωμένη σάλτσα διακριτικό άρωμα δενδρολίβανο και άφθονα λαχανικά!
Μοσχαράκι με Δενδρολίβανο, Μέλι, Μοσχοφίλερο και Λαχανικά Recipe
By 19 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 35 mins
Τρυφερό μοσχαράκι με μελωμένη σάλτσα διακριτικό άρωμα δενδρολίβανο και …
Υλικά
- > Για το Μοσχαράκι
- 6 μερίδες μοσχαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 ml. κρασί μοσχοφίλερο
- 1000 ml. ζωμό βοδινού
- 80 gr. βούτυρο
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Μαϊντανό
- > Για τα λαχανικά
- 1½ φλυτζάνια καλαμπόκι baby
- 2 φλυτζάνια αρακά
- 200 gr. καρότα baby
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Οδηγίες
- Tο μοσχαράκι
Πλένουμε και στεγνώνουμε το μοσχάρι. Το αλευρώνουμε καλά και το τινάζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις κάψει ροδίζουμε το μοσχάρι από κάθε πλευρά. - Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει ξανθό χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το μέλι, τον ζωμό, το δενδρολίβανο, την φλούδα λεμονιού και αλατοπίπερο. - Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία και βράζουμε.
Λίγο δέσει η σάλτσα, αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Tα λαχανικά
Βράζουμε τα καρότα και τον αρακά για 10′ λεπτά σε άφθονο νερό και κατόπιν προσθέτουμε το καλαμπόκι και βράζουμε άλλα 5΄ λεπτά ή ετομάζουμε τα λαχανικά στον ατμό.
Τα στραγγίζουμε,τα βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με αρκετή σάλτσα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο