Τι πιο ωραίο από ένα γλυκό και μάλιστα ένα γλυκό που είναι υγιεινό, όπως αυτές οι απολαυστικές ελαφριές κρέπες με Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα και κολοκύθα!
Σας είχα υποσχεθεί πως ο φετινός χειμώνας θα έχει πολλές συνταγές με κολοκύθα, γιατί εκτός από εξαιρετικά νόστιμη, είναι το ιδανικότερο υλικό για ελαφριά γλυκά γεμάτα γεύση, κάνοντας ακόμη και το πιο συνηθισμένο γλυκό διαφορετικό!
Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι αγαπάμε τις κρέπες, αυτά τα υπέροχα φύλλα ψημένης ζύμης που γίνονται βάση τόσο για αλμυρές, όσο και για γλυκές δημιουργίες.
Οι κρέπες είναι ένα γλύκισμα που τρώγεται σχεδόν όλες τις ώρες, μπορούμε να τις απολαύσουμε ως σνακ, να τις πάρουν τα παιδιά στο σχολείο, οι μεγάλοι στη δουλειά και κυρίως να πειραματιστούμε μαζί τους.
Όπως σας είχα πει, είχα ετοιμάσει άφθονο πουρέ κολοκύθας και σκέφτηκα πως θα ταιριάζει υπέροχα με τις κρέπες!
Πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα για συνδυασμό με το Μακεδονικό Χαλβά;
Μα πολύ απλά o Μακεδονικός Χαλβάς συνδυάζεται ιδανικά! Δε χρειάστηκε να βάλω καθόλου ζάχαρη στον πουρέ κολοκύθας, γιατί το μείγμα γλύκανε υγιεινά ο Μακεδονικός Χαλβάς με Αμύγδαλα, του οποίου η τραγανή υφή απογείωσε τις κρέπες.
Έτσι, οι κρέπες με κολοκύθα και πουρέ έγιναν η πιο λαχταριστή και θρεπτική συνάμα «τούρτα», με την πρώτη μπουκιά αυτό το γλυκό σε κερδίζει!
Η γεύση του είναι απρόσμενα υπέροχη, διαφορετική και τόσο «ζεστή», όπως ακριβώς θέλω το γλυκό μου, να κάνει καλό!
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
Για τις κρέπες
–300 γρ. αλεύρι φαρίνα
–380 ml. φρέσκο γάλα
–50 ml. κρέμα γάλακτος
–2 μεγάλα αυγά
–25 γρ. βούτυρο λιωμένο
–20 γρ. ζάχαρη
–¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
–½ στικ φυσικής βανίλιας
Για την κολοκύθα
–250 γρ. πουρέ κολοκύθας
–½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
–½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκόνη
–1 στικ φυσικής βανίλιας
–200 γρ. Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες, ξεκινώντας από το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε όσο μείγμα χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε όμοιες κρέπες.
Ψήνουμε τις κρέπες όσο χρειαστεί και από τις δύο πλευρές.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Όσο ετοιμάζονται οι κρέπες, ζεσταίνουμε τον πουρέ κολοκύθας και τον ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε πιατέλα κάνουμε στρώσεις με τον πουρέ κολοκύθας και τον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα τριμμένο, σερβίρουμε τις κρέπες με κολοκύθα ζεστές!
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Στις κρέπες με κολοκύθα ταιριάζει πολύ το πορτοκάλι, οπότε αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ξύσμα
– Μπορούμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα λίγο σιρόπι σφενδάμου
– Δες και αυτή τη συνταγή, ένα σνακ με το γλυκό που κάνει καλό!