Καροτοσαλάτα Πορτοκάλι και Εστραγκόν μια υπέροχη, αρωματική, εύκολη καροτοσαλάτα που θα γίνει η αγαπημένη σας!
Τα έχει όλα, υπέροχη γεύση, είναι ελαφριά, τρώγεται σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό, ή σαν ορεκτικό!<br>
Δοκιμάστε την ζεστή ή δροσερή!
Καροτοσαλάτα Πορτοκάλι και Εστραγκόν Recipe
By 22 Μαΐου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Καροτοσαλάτα Πορτοκάλι και Εστραγκόν μια υπέροχη, αρωματική, εύκολη …
Υλικά
- 400 gr. καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Εστραγκόν φρέσκο ή αποξηραμένο
- Κόλιανδρο φρέσκο ποσότητα κατά βούληση
- Κύμινο ποσότητα κατά βούληση
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Σε αρκετό νερό βάζουμε τα καρότα να βράσουν με την ζάχαρη.
Βράζουμε τα καρότα για 6-8 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να τα κρατήσουμε τραγανά και μόλις βράσουν τα ρίχνουμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν. - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε τα καρότα με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το μπαλσάμικο, την μουστάρδα , το ελαιόλαδο και τον χυμό από το πορτοκάλι.
* Αν θέλουμε προσθέτουμε την σάρκα του πορτοκαλιού κομμένο και αφού έχουμε βγάλει την μεμβράνη του.
Τέλος προσθέτουμε το κύμινο και το εστραγκόν.
Ανακατεύουμε καλά! - Η σαλάτα είτε τρώγεται ζεστή ή την βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα, σκεπασμένη με μεμβράνη και την απολαμβάνουμε δροσερή!