Λουκάνικο Ψητό με Μουστάρδα και Μέλι

1.5K

Το χωριάτικο λουκάνικο οι Έλληνες το λατρεύουμε και αποτελεί από τις πρώτες επιλογές των γευστικών προτιμήσεων!
Το λατρεύουμε στα κάρβουνα, τηγανιτό… στα γρήγορα ή πικάντικο σπετζοφάι!
Βέβαια το λουκάνικο με συνοδεία μουστάρδας είναι ό,τι πιο αγαπημένο, έτσι σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την τέλεια, διαφορετική πρόταση για λουκάνικο ψητό σε σάλτσα από μουστάρδα και μέλι, θα σας ξετρελάνει το αποτέλεσμα!

Λουκάνικο Ψητό με Μουστάρδα και Μέλι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins

Υλικά

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε το λουκάνικο,ολόκληρο, σε μικρό ταψί ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε το λουκάνικο για 25 λεπτά και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα.
    Βγάζουμε το λουκάνικο από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.
    Αν το λουκάνικο έχει πολύ λίπος αφαιρούμε το μισό ή και όλο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας! Κόβουμε με μέτρια κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι μέχρι να αποκτήσει ρευστή υφή.
    Αναμιγνύουμε με την μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά!
    Πασπαλίζουμε το λουκάνικο με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που έχουμε επιλέξει.
  3. Περιχύνουμε τα λουκάνικα με την σάλτσα. Αν το σκεύος που έχουμε χρησιμοποιήσει έχει καπάκι σκεπάζουμε εναλλακτικά χρησιμοποιούμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
    Τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 160°C Κελσίου. Σερβίρουμε τα λουκάνικα, καυτά, μέσα στην μελωμένη σάλτσα τους!

Join the Conversation

  1. Michael S. says:

    Κάποιος σε αντιγράφει κατά λέξη και δεν αναφέρει και την πηγή!
    https://www.matrix24.gr/2016/01/loukaniko-psito-me-moustarda-ke-meli/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close