Τηγανίτες Μπρόκολου στον Φούρνο, χωρίς Γλουτένη! Οι πιο υγιεινές και απολαυστικές τηγανίτες που έχετε δοκιμάσει!
Τώρα πριν τα μπρόκολα αρχίσουν να χάνουν την “φρεσκάδα” τους, πρωταγωνιστούν σε μία συνταγή που από όποια πλευρά και να την δεις μόνο θετικά θα βρεις!
Δεν περιέχει γλουτένη, δεν έχει τηγάνι και δεν έχει συναγωνισμό στην ευκολία και την γεύση!
Αξιοποιήστε την όσο μπορείτε με διάφορα λαχανικά χειμώνα-καλοκαίρι, έχετε δεν έχετε (που μακάρι να μην έχετε) θέμα με την γλουτένη!
Τηγανίτες Μπρόκολου στον Φούρνο, χωρίς Γλουτένη
By 8 Απριλίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Τηγανίτες Μπρόκολου στον Φούρνο, χωρίς Γλουτένη! Οι πιο υγιεινές και …
Υλικά
- 1 μικρό μπρόκολο
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
- 300 gr. φέτα
- 100 gr. καλαμποκάλευρο
- 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
- 2 ασπράδια αυγών
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- > Για την Συνοδευτική Σάλτσα
- 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκόρδο φρέσκο
- 1 ντομάτα
- Μαϊντανό ή κόλιανδρο
Οδηγίες
- Βράζουμε το μπρόκολο κρατώντας το τραγανό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. - Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, την αμυγδαλόψιχα, την σόδα, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα, το σωταρισμένο κρεμμύδι, το μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες και την φέτα τριμμένη. - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε το 5 λεπτά στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Σε έναν ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, φτιάχνουμε μέτριες τηγανίτες και τις τοποθετούμε την μια δίπλα στην άλλη αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. - Ραντίζουμε με ελαιόλαδο κάθε τηγανίτα.
Ψήνουμε στο αερόθερμο για περίπου 20 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. - Ετοιμάζουμε την συνοδευτική σάλτσα. Κόβουμε την ντομάτα σε κύβους αφαιρώντας τα σποράκια και πολτοποιούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το γιαούρτι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις ζεστές τηγανίτες με την σάλτσα!