Μύδια σαγανάκι, με μουστάρδα και φέτα. τη συνταγή αυτή την έχουμε λατρέψει όλοι, ειδικά όσοι την έχουν δοκιμάσει μια φορά τη μαγειρεύουν ξανά και ξανά, αφού πραγματικά δεν υπάρχει η νοστιμιά της!
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!
Μύδια Σαγανάκι
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ορεκτικό, είναι τα μύδια σαγανάκι!
Η κρεμώδης λευκή σάλτσα και η πικάντικη γεύση τους είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα, κρασί, τσίπουρο ή ουζάκι!
Υλικά
- 500 gr. μύδια ψίχα κατεψυγμένα ή φρέσκα
- 200 gr. φέτα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπερίτσες τουρσί
- 200 ml. λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τον μαϊντανό.
Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπώλ με νερό να ξεπαγώσουν και κατόπιν σε τρυπητό για να στραγγίσουν. - Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. - Διαλύουμε σε ½ φλυτζάνι νερό το αλεύρι και το προσθέτουμε στα μύδια.
Προσθέτουμε την μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο αλάτι.
Βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. - Τέλος προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει η φέτα και να χυλώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο κρεμμυδάκι, αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη επιπλέον θρυμματισμένη φέτα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεσογειακή
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
ben pezetai?????
!!!!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή κατέβηκε; Μόνο εικόνα βλέπω
Λένα η συνταγή είναι επάνω πάλι! Ευχαριστώ!
Απαιχτη…
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ!
Να’σαι καλα
Δημητρης
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου!
Πολυ ωραία, απλα προσθεσα κ ενα κρεμμυδι στο σοταρισμα.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Ε.
Φανταστική συνταγή
Συγχαρητήρια
Σας ευχαριστώ πολύ!
Καλή Σαρακοστή,
Ε.
Πενανόστιμη η συνταγή. Σ’ ευχαριστώ που την έχεις δημοσιεύσει!!
Εγώ σας ευχαριστώ για το σχόλιο!
Ε.
Θα τη δοκιμάσω σήμερα. Φαίνεται λαχταριστό. Σε ευχαριστώ
Καλή επιτυχία!
Ε.
παρα πολυ νοστιμη
Μπραβο
Σας ευχαριστώ! <3