Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο. Τα Casarecce είναι ιταλική πάστα και σημαίνει «σπιτικό» δηλαδή σπιτικά ζυμαρικά!
Με σπειροειδές σχήμα κάτι σαν τα κρητικά σκιουφιχτά!
Ταιριάζουν άψογα με κάθε είδους κρεατικό με σάλτσα και αν σας αρέσουν τα al dente θα τα λατρέψετε!
Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Ζυμαρικά Casarecce με Κοτόπουλο, Μελιτζάνα και Ανθότυρο. Τα Casarecce είναι …
Υλικά
- 500 gr. φιλέτο κοτόπουλο
- 1 μεγάλη μελιτζάνες φλάσκες
- 10 ντοματίνια
- 3 φέτες μπείκον
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 ml. λευκό κρασί
- 150 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μαϊντανό
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Τυρί ανθότυρο
- Φύλλα ρόκας
- 500 gr. ζυμαρικά casarecce
Οδηγίες
- Αφού ετοιμάσουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε το μπέικον,το σκόρδο και τους κύβους της μελιτζάνας.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε για 2 λεπτά. - Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα,την ζάχαρη λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ½ φλυτζανιού ζωμό κοτόπουλου.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Bράζουμε τα ζυμαρικά όπως μας αρέσουν.
Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε ζεστά περιχύνοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε την σάλτσα στα ζυμαρικά ανακινώντας την κατσαρόλα. - Τέλος προσθέτουμε και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνοντας 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και μικρά κομμάτια ανθότυρου!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο