Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παρόλη την λιτότητα της συνταγής, έδεσμα.
Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό.
Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ.
Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αυτές της Σαντορίνης και της Σκύρου!
Φάβα Σαντορίνης
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min
Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παρόλη την λιτότητα της συνταγής, …
Υλικά
- 300 gr. φάβα Σαντορίνης
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 100 ml. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε την φάβα προσεκτικά.
Βάζουμε την φάβα σε ένα μπώλ και καλύπτουμε με χλιαρό νερό.
Αφήνουμε την φάβα 2 ώρες να μουλιάσει.
Ξεπλένουμε την φάβα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε την φάβα. - Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει., την φάβα και το θυμάρι.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Σιγοβράζουμε την φάβα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό. - Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την φάβα, προσθέτουμε τα 100 ml. ελαιόλαδο σταδιακά και τέλος το ξύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. - Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Περιχύνουμε την φάβα με το σωταρισμένο κρεμμύδι. - Ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το προσθετουμε στην φάβα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο