Δέκα ημέρες μακριά από την κουζίνα και τα μαγειρέματα, δεν ήταν “ζωή” αυτή!
Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις τελικά, κανένα διάλειμμα, καμιά ξεκούραση δεν μπορεί να στο αντικαταστήσει… εκτός από την υπομονή για μία νέα κουζίνα! Αυτό ήταν το πρώτο μαγείρεμα και νιώθω ήδη σαν “άλλος άνθρωπος”, σαν να έχω ανακαινήσει τα θέλω μου, να έχω σκοπεύσει διάνα στον στόχο μου και δεν θέλω να βγω μέσα από αυτή!
Φυσικά όλες αυτές τις ημέρες καλές φίλες και η μαμά μου έφερναν φαγητό και εκεί θυμήθηκα πόσο σπουδαίο είναι κάποιος να μαγειρεύει για εσένα, (να θυμηθώ να σας γράψω δυο λόγια για το τελευταίο Food4Good, ήταν φανταστική ημέρα)!
Τέλοσπάντων im back με μια σούπερ spicy σούπα με γαρίδες, κάρυ και κρέμα καρύδας, μου λείψατε!
Πικάντικη Σούπα με Γαρίδες, Κάρυ και Κρέμα Καρύδας
° Έτοιμο σε: 20′ περίπου
° Ποσότητα: 5 μερίδες
Υλικά
> 10-12 γαρίδες
> 5 φύλλα κινέζικο λάχανο
> 2 πιπεριές τσίλι
> 1 πράσο
> ¾ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
> ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντερ
> ¾ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
> 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
> 400 ml. κρέμα καρύδας
> 300 ml. καυτό ζωμό κοτόπουλου
> 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
> 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση βήμα-βήμα
- Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο, το πράσο, τις πιπεριές και πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Σε ένα βαθύ σκεύος σωτάρουμε στο σησαμέλαιο τον τοματοπελτέ, το σκόρδο και το κάρυ για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λάχανο, το πράσο και το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τις πιπεριές, τις γαρίδες, την κρέμα και τον ζωμό καυτό.
Βράζουμε την σούπα για περίπου 10 λεπτά, σερβίρουμε αμέσως.
Tips:
~ Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τα κεφάλια από τις γαρίδες και να ετοιμάσετε έναν ζωμό με αυτά
~ Η σούπα μπορεί να γίνει όσο πικάντικη θέλετε και να δώσετε έμφαση στο μπαχαρικό που σας αρέσει!
~ Τα noodles ταιριάζουν τέλεια, οπότε αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά.