Ένα πεντανόστιμο πιάτο με γεύση και άρωμα Μεσογειακό, Μακαρόνια Τρυπητά με Αντζούγια, Ρόκα και Βασιλικό.
Μακαρόνια Τρυπητά με Αντζούγια, Ρόκα και Βασιλικό Recipe
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Ένα πεντανόστιμο πιάτο με γεύση και άρωμα Μεσογειακό, Μακαρόνια Τρυπητά …
Υλικά
- 400 gr. μακαρόνια τρυπητά No 5
- 10 φιλέτα αντζούγιας
- 10 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 ml. ούζο
- 250 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- Φύλλα βασιλικού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρονια και τα κρατάμε al dente.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ενα ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Τα ψήνουμε για 10 στους 200°C.
Τα στραγγίζουμε από τα επιπλέον υγρά και τα κρατάμε στην άκρη. - Ψιλοκόβουμε τα φιλετάκια αντζούγιας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις αντζούγιες, το πιπέρι και τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε. - Βγάζουμε τα σκόρδα από το τηγάνι τα καθαρίζουμε, τα πολτοποιούμε και τα προσθέτουμε πάλι.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζουμί από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε να πάρει μία βράση και αλατίζουμε. - Προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατευουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια, το βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκιας ρόκας, κομμάτια πιπεριάς και φρέσκο βασιλικό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο