Σπανάκι με τραχανά, όχι σαν σπανακόρυζο αλλά σαν σπανακόπιτα!
Το πιο καλόβολο πράσινο λαχανικό, αν έχεις λίγο σπανάκι σε 30 λεπτά μπορείς να μαγειρέψεις επιλογές ανάμεσα σε ένα απολαυστικό γιαχνί, ένα τσιγαριαστό με ένα ποσέ αυγό, το κλασικό αγαπημένο σπανακόρυζο ή να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις το σπανάκι με τραχανά.
Δεν θέλω να στο αναλύσω ιδιαίτερα, όμως η “γλύκα” που βγάζει η γεύση του συνδυασμού αυτού, θα σου θυμίσει λίγο από σπανακόπιτα, που μαζί με την ευκολία του μαγειρέματος να μου το θυμηθείς θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου, ακόμη και αν έχεις ενδοιασμούς για τον τραχανά!
Σπανάκι με Τραχανά
° Έτοιμο σε: 30′
° Μερίδες: 4
Υλικά
> 1200 gr. φύλλα σπανάκι
> 1 πράσο
> 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
> 1 μικρό ματσάκι άνηθο
> 5 κουταλιές της σούπας τραχανά γλυκό ή ξινό
> Ελαιόλαδο
> Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
> Αλάτι
> 1 λεμόνι προαιρετικά
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το σπανάκι, με τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να “μαραθούν”.
Προσθέτουμε τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά, δεν χρειάζεται να το ταλαιπωρήσουμε βράζοντάς το αρκετό χρόνο, ήδη μόλις μαραθεί είναι έτοιμο.
Ελέγχουμε τα υγρά που έχουν βγάλει τα λαχανικά, γι΄αυτό αποφεύγουμε να προσθέσουμε περισσότερο από 1 φλυτζάνι ζεστό νερό ώστε να βράσει ο τραχανάς, επίσης δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε συνεχώς το φαγητό όταν προσθέσουμε το τραχανά.
Σιγοβράζουμε περίπου 8-10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μόλις είναι έτοιμο το φαγητό προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αν θέλουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.
Συνοδεύεται υπέροχα με γιαούρτι!
Enjoy!
Tips:
– Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο σπανάκι επειδή θα βγάλει αρκετά υγρά ίσως μην χρειαστεί επιπλέον νερό.
– Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά χόρτα.
– Φροντίστε να μην παραβράσετε το φαγητό.
Εύα μου από την ώρα που δοκίμασα τραχανά με μανιτάρια φέτος έχω γίνει μεγάλη φαν! Η δε σπανακόπιτα είναι αγαπημένη μου πίτα (φυσικά) κι έτσι ο συνδυασμός είναι αχτύπητος! Φιλάκια!
Καλημέρα Ελεάννα! Ο τραχανάς έχει όντως αμέτρητες δυνατότητες και επειδή μου αρέσει κι εμένα πολύ προσπαθώ να τον δοκιμάζω σε αρκετές παρασκευές! Φιλια!!