Γιουβέτσι με κοτόπουλο και πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά (Video)

331
0

Αυτή η συνταγή για γιουβέτσι φτιάχνεται στην κατσαρόλα που σημαίνει γρήγορα και εύκολα, περιέχει κοτόπουλο, που το αγαπάνε όλοι και πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά που του δίνουν λίγο από “καλοκαίρι”!

Το γιουβέτσι είναι από τα λίγα φαγητά που δεν αντιστέκεται κανείς και πως να αντισταθεί κάποιος σε αυτή τη θεϊκή νοστιμιά και ειδικά στο χυλωμένο κριθαράκι.

Το υπέροχο αυτό φαγητό όσο και να σου φαίνεται περίεργο δεν το μαγειρεύε η μαμά μου ποτέ, όταν το έφαγα πρώτη φορά δεν πίστευα πως “υπήρχε”!

Αμέσως με κέρδισε και έκτοτε, γιουβέτσι ή σαν γιουβέτσι μαγειρεύω κάθε εβδομάδα.

Αρκετές συνταγές θα έχεις δει σίγουρα στο blog ως γιουβέτσι ή σαν συνταγή κριθαρότο εμένα μου κάνουν ακριβώς το ίδιο γευστικά.

Μπορεί στα δύο αυτά φαγητά να αλλάζει η τεχνική αλλά το γιουβέτσι και το κριθαρότο εντέλει μου μοιάζουν πολύ.

Φυσικά, για να είμαστε και ακριβείς, γιουβέτσι δεν ονομάζεται το φαγητό αλλά το σκεύος και όπως ίσως να έχει πάρει το αυτί σας πρόκειται για ένα πήλινο σκεύος τούρκικης προέλευσης.

Ας είναι όμως, ετσι και αλλιώς πλέον όλα βασίζονται σε εκδοχές και παραλλαγές και εδώ σήμερα ετοίμασα και σε βιντεοσυνταγή ένα σαν γιουβέτσι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο αν και δε το πολυσυμπαθώ σε αυτό το συνδυασμό του πάει, άσε που μαγειρεύεται σε χρόνο dt.

Το κριθαράκι που χρησιμοποιώ για το γιουβέτσι είναι ολικής άλεσης, μετά από τη συμβουλή της φίλης Κατερίνας Ρεμούνδου, τέλειο αποτέλεσμα, το ίδιο σπυρωτό και μετά από ώρες!

Τις λατρεμένες μου πράσινες ελιές, γεμιστές με πιπεριά τις έχω πάντα στο ψυγείο, φίνα γεύση, δε συμφωνείς;

Γι΄αυτό στις προτείνω ανεπυφύλακτα να τις προσθέσεις και να γλείφεις τα δάχτυλά σου, που λένε!

Δε θα σου πω περισσότερα, δες με τα ίδια σου τα μάτια τη συνταγή και σίγουρα θα τρέξει σαλάκι!

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Συνταγή για γιουβέτσι με κοτόπουλο και πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά

Κατηγορία Συνταγής: Ελληνική Κουζίνα, Γεύμα σε 30′, Κοτόπουλο, Ζυμαρικά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
200 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά ΕΔΕΜ
200 γρ. κριθαράκι ολικής άλεσης
1 πράσο
400 γρ. ολόκληρα ντοματίνια σε χυμό ντομάτας
50ml λευκό κρασί
750ml καυτό ζωμό λαχανικών
30ml ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο
1 δαφνόφυλλο
3 κόκκους μπαχάρι
Φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Φέτα θρυμματισμένη
Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο.

2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3΄, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2’.

3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, τα ντοματίνια με το χυμό τους, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

4. Σωτάρουμε με το βούτυρο το πράσο για 2’, προσθέτουμε το κριθαράκι και μόλις γυαλίσει το προσθέτουμε στην κατσαρόλα

5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χτλώσει το φαγητό, περίπου για 25’, προσθέτουμε τις ελιές κομμένες και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε αμέσως με θρυμματισμένη φέτα και φρέσκο θυμάρι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά για να εμπλουτίσουμε το γιουβέτσι
-Εκτός από φέτα μπορούμε να σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή ανθότυρο
-Τους καλοκαιρινούς μήνες χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα

Γιουβέτσι στην κατσαρόλα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.