Μπάρες Ενέργειας με Μέλι και Κράνα

653
Η επιστροφή από τις διακοπές είναι πάντα δύσκολη!

H «βαλίτσα» γεμάτη αναμνήσεις από θάλασσα, ήλιο και ευτυχισμένες στιγμές, το μαυρισμένο δέρμα και η γλυκιά κούραση των διακοπών δεν θέλω να «φύγουν» ποτέ, γιατί μου θυμίζουν την ξεγνοιασιά κι εκείνες τις βουτιές στα καταγάλανα, δροσερά νερά, ξεπακετάρω και μυρίζω την πετσέτα μέσα της κλείνει το τελευταίο αντίο στο,  λίγους κόκκους άμμου και όνειρα για τον επόμενο προορισμό.

Βέβαια στις δικές μου βαλίτσες εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχει ένα ματσάκι θυμάρι, κάππαρη,μερικές χαλβαδόπιτες, λιαστές ντομάτες, τοπικό τυρί Τήνου,  ένα πακέτο παξιμάδια και μέλι από το νησί, γιατί πάνω από όλα είμαι foodie και δεν θα γινόταν αλλιώς!

Επαναφορά λοιπόν στην πραγματικότητα!

Τον λίγο χρόνο που ξεκλέβω προσπαθώ να επιστρέφω στις αγαπημένες μου συνήθειες όπως η μαγειρική, το γράψιμο, η φωτογράφιση και να κάνω όσα είναι απαραίτητα για περιποιούμαι τον εαυτό μου.

Με το μέλι που έφερα από νησί και μοσχομυρίζει καλοκαίρι θα φτιάξω το αγαπημένο μου σνακ, αφού η μικρή μου Υβόννη μεγαλώνει και οι μέρες που έρχονται με θέλουν γεμάτη ενέργεια!



Μπάρες Ενέργειας με Μέλι και Κράνα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Αναμονής: 90’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 10


 

Υλικά
200 gr.  νιφάδες βρώμης
30 gr. ωμά αμύγδαλα
30 gr. κάσιους ανάλατα
30 gr. ινδοκάρυδο
100 gr. κράνα
100 ml. μέλι
70 ml. λάδι καρύδας
100 ml. νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το μέλι, το λάδι καρύδας και την κανέλα, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μία βράση.

Σε μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα μισά κράνα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα μελιού που ετοιμάσαμε.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στην άκρη κατόπιν το πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε  τον λιναρόσπορο, το ινδοκάρυδο, τα υπόλοιπα κράνα και απλώνουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο σκεύος (περίπου 15×15 εκ.)και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων.

Αφήνουμε για περίπου μια ώρα, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Συνταγή για Energy Bars

 

Tips:
– Η σοκολάτα είναι προαιρετική, αν θέλουμε μπορούμε να την τεμαχίσουμε και να την προσθέσουμε στο μείγμα μαζί με τον λιναρόσπορο και το ινδοκάρυδο.

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λιναρόσπορο ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή όποιον άλλο σπόρο θέλουμε.

– Αν δεν έχουμε λάδι καρύδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή φυστικοβούτυρο, περίπου 50 gr

– Αντί για κράνα εναλλακτικά 50 gr. χουρμάδες μουλιασμένους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.

– Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους ξηρούς καρπούς προτιμούμε πάντα ανάλατους και ωμούς.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close