Σούπα με Τραχανά και Λουκάνικο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
Μια διαφορετική πρόταση για τον τραχανά!
Ο συνδιασμός με το λουκάνικο του δίνει ξεχωριστή γεύση και το γιαούρτι κάνει τον όλο συνδιασμό απλά τέλειο!
Υλικά
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα
- ½ φλυτζάνι τραχανά
- 1000 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Μπούκοβο
- Φρεσκο
- Μαϊντανό
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο, το οποίο κόβουμε σε ροδέλες, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το λουκάνικο. - Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζωμό, ζεστό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, κομμένη σε κύβους, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το μπούκοβο και το πιπέρι. - Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά, ανάλογα πως θέλουμε τον τραχανά!
Σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι και πάπρικα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο