Vegan αραντσίνι γεμιστά με Planteese και πέστο

279

Vegan αραντσίνι – arancini ψημένα στο φούρνο! Με καρδιά που λιώνει γεμάτη από Planteese Mozzino & τραγανή κρούστα από Planteese Italian Style!

Αν η Ιταλία μπορούσε να σερβιριστεί σε μια μπουκιά, θα ήταν αραντσίνι – arancini.

Τραγανά εξωτερικά, μαλακά και πληθωρικά στο κέντρο!

Τα ρυζοκεφτεδάκια της Σικελίας ήταν ανέκαθεν σύμβολο comfort φαγητού.

Στη vegan εκδοχή τους, τα αραντσίνι δεν στερούνται τίποτα από την απόλαυση!

Γεμίζονται με πλούσιο plant-based τυρί Planteese Mozzino και με το Planteese Italian Style φτιάχνουμε ένα υπέροχο vegan πέστο!

Και αφού ψηθούν στο φούρνο σερβίρονται πάνω σε ένα “στρώμα” από φρέσκο, δροσερό πέστο με βασιλικό.

Πάμε για να δούμε τη συνταγή για αραντσίνι και να δεις πώς θα τα φτιάξεις με τα Planteese Plant-based τυριά που σε κάνουν να αλλάζεις συνήθειες!

Ποσότητα / Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας50 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος50 minutes
Είδος ΓεύματοςVegan
Είδος ΚουζίναςΙταλική
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Κουζίνα Ιταλική

Vegan αραντσίνι γεμιστά με Planteese και πέστο

Εκτυπώση Συνταγής

Υλικά

Για τα ρυζοκεφτεδάκια
  • 250 γρ. ρύζι Καρολίνα ή Αρμπόριο, ή Αρμπόριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 750 γρ. ζεστό ζωμό μανιταριών ή λαχανικών
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τη γέμιση
Για το πανάρισμα
  • 130 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 130 γρ.  Planteese Italian Style, τριμμένο
  • 100 γρ. φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • Αλάτι
Για το πέστο
  • 20 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 50 γρ.  Planteese Italian Style, τριμμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Το ριζότο
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ ακόμη.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε αφήνοντας να πάρει το ρύζι 2-3 βράσεις.
  • Ξεκινάμε να προσθέτουμε σε δόσεις τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τον βασιλικό.
  • Μόλις το ρύζι χυλώσει αποσύρουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί για να κρυώσει πολύ καλά.
Το πανάρισμα
  • Στο μπλέντερ αλέθουμε την φρυγανιά και το Planteese Italian Style
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βαθύ πιάτο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φυτικό γάλα και το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C και καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί έναν δίσκο ψησίματος.
Τα αραντσίνι
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το κρύο ριζότο, το ανοίγουμε στην χούφτα μας, το γεμίζουμε με 1 κ.γ. Planteese Mozzino και το κλείνουμε καλά σε μπάλα, σαν μεγάλο κεφτέ.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
  • Περνάμε κάθε ρυζόμπαλα από το φυτικό γάλα και πανάρουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  • Τοποθετούμε τα αραντσίνι το ένα δίπλα στο άλλο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 18’-20’ στους 200ο C στη λειτουργία του αερόθερμου.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το πέστο.
Το πέστο
  • Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο.
  • Σερβίρουμε τα αραντσίνι με το πέστο όσο είναι ακόμη ζεστά.

Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή

Το ριζότο

Αν το ριζότο για τα αραντσίνι στέκεται σαν πυκνή κρέμα στο κουτάλι, τότε είσαι στο σωστό δρόμο.

  • Σφιχτό, όχι ζουμερό: Σε αντίθεση με το ριζότο που τρώμε στη συνταγή για αραντσίνι-arancini θέλουμε μια σχεδόν στεγνή υφή.
  • Να κρυώσει καλά πριν το πλάσιμο: Το ριζότο πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. Ιδανικά το αφήνεις στο ψυγείο για 1–2 ώρες ή και όλη νύχτα
  • Πυκνή δομή: Μην προσθέσεις πολλά υγρά στο μαγείρεμα γι’ αυτό προτείνω έτοιμη σάλτσα ντομάτας. Θέλεις ένα πυκνό ριζότο που να κρατάει σχήμα
  • Να έχει άμυλο: Χρησιμοποίησε ρύζι τύπου Arborio ή Καρολίνα που είναι πλούσια σε άμυλο – αυτό βοηθά να «δέσουν» τα ρυζοκεφτεδάκια.
    Να μπορείς να το πλάσεις με τα χέρια χωρίς να κολλάει ή να απλώνει
  • Κράτα τη συνταγή για το ριζότο απλή, αρκεί να εμπλουτιστεί με μυρωδικά
√ Η γέμιση

Επέλεξα το Planteese Mozzino γιατί σε όποια vegan συνταγή το έχω χρησιμοποιήσει λιώνει απίστευτα καλά!

ΕΔΩ θα βρεις και την τελευταία συνταγή που το δοκίμασα την φανταστική vegan pizza!

Το πανάρισμα 

Ένα βασικό στοιχείο για να έχουμε πετυχημένα αραντσίνι είναι η κρούστα που θα  τα “αγκαλιάσει”.

Επειδή έχουμε ψήσιμο στον φούρνο τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το αλεύρι και το φυτικό γάλα λειτουργούν σαν αυγό.

Επιπλέον χάρη στην προσθήκη του Planteese Italian Style το πανάρισμα μετά το ψήσιμο είναι όπως πρέπει και όχι ξερό και στεγνό.

Το πέστο

Καλοκαίρι χωρίς άρωμα και γεύση βασιλικού δεν γίνεται!

Το πέστο αποτελεί από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές σάλτσες και αυτή η συνταγή για vegan πέστο είναι YUM!

Γιατί να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή;

Γιατί σου ανοίγει τους ορίζοντες αφού η παράδοση μπορεί να συνυπάρχει με το plant-based μέλλον.

Η νέα σειρά προϊόντων Planteese είναι ιδανική για vegans, vegetarians, όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή την γλουτένη.

Απαλλαγμένα από GMO και φοινικέλαιο, είναι το απόλυτο εναλλακτικό plant-based τυρί με full γεύση, που θα ξεχωρίσεις!

Μόλις δοκιμάσεις το πρώτο σου vegan αραντσίνι, θα καταλάβεις πως δεν χρειάζεται τίποτα ζωικό για να έχεις φαγητό γεμάτο γεύση.

Θυμήσου: Αυτά τα αραντσίνι δεν είναι μόνο για vegan τραπέζια – είναι για όποιον αγαπάει τη νοστιμιά χωρίς συμβιβασμούς!

Καλά μαγειρέματα!


Εύα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψήφοι Συνταγής




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close