Τα αγαπημένα μακαρόνια με τυρί σε μια τέλεια «πράσινη» εκδοχή, Mac and Cheese με μπρόκολο!
Mac and Cheese με Μπρόκολο
By 11 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Τα αγαπημένα μακαρόνια με τυρί σε μια τέλεια «πράσινη» εκδοχή, Mac and Cheese …
Υλικά
- 300 gr. μακαρόνι κοντό κοράλλι
- 300 gr. τυρί τσένταρ
- 100 gr. τυρί τύπου La Vache Qui Rit ή Velveeta
- 100 gr. τυρί παρμεζάνα
- 550 ml. γάλα φρέσκο
- 1 μικρό μπρόκολο
- 30 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σκόνη ή απαλή μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά το κοράλλι.
Ζεματάμε σε καυτό νερό το μπρόκολο για 3-5 λεπτά, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές φούντες. - Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, ανακατεύουμε ασταμάτητα με ξύλινο κουτάλι μέχρι το αλεύρι να πάρει καστανό χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Προσθέτουμε τα τυριά ψιλοκομμένα, το μπρόκολο, το κοράλλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
αν και τα κανω συχνα τα μακαρονια ετσι ποτε δν σκεφτηκα για μπροκολο!! τελεια ιδεα μπας και καταφερουμε να φαμε αυτο το λαχανικό!!
Kαι φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά ανάλογα τα γούστα μας!!
Απίθανο!!! Θα το φτιάξω σύντομα, να επαληθεύσω κι ένα φίλο που μου λέει ότι δεν τρώμε φυσιολογικά φαγητά στο σπίτι μας!!!
Τώρα για΄τι τα θεωρούν μη φυσιολογικά εγώ δεν κατάλαβα ποτέ.
Φιλιά
Αχ Ξανθή μου αυτή είναι η κατάρα του food blogger ενώ όλοι οι άλλοι τα βρίσκουν καταπληκτικά σαν ιδέες οι δικοί μας να παραπονιούνται ότι δεν τρώνε φυσιολογικό φαγητό! Τι να πεις!!
Πολλά φιλιά!
Εύα, καλημέρα. Κι αυτή η συνταγή σου είναι εκπληκτική. Την κάνω πολύ συχνά αλλά χωρίς το μπρόκολο, πρόσφατα την έκανα με κουνουπίδι (το οποίο το έκανα βελουτέ). Θα την δοκιμάσω και με τη δική σου εκδοχή. Σου έχω ξαναπεί ότι έχω φτιάξει και έχω εμπνευστεί από πολλές συνταγές σου, κάποιες δε, έχουν ενταχθεί στο οικογενειακό μας μενού. Εδώ και καιρό, θέλω να κάνω το Γλυκό Ψωμί Μπανάνας, αλλά από τη συνταγή σου λείπουν εντελώς τα υλικά. Σου έχω ξαναγράψει, αλλά μάλλον δεν το διάβασες ή κάτι εγώ έκανα λάθος, σε παρακαλώ να συμπληρώσεις στη συνταγή τα υλικά. Σ΄ευχαριστώ. Καλή συνέχεια.
Καλησπέρα Αθανασία μου! Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια!
Σχετικά με το Ψωμί μπανάνας θα το δώ και θα σου πω! ίσως λόγω της μεταφοράς λοίπουν κάποια συστατικά!
Σε ευχαριστώ, φιλιά!