Η Τέλεια Ψαρόσουπα

554

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ψαρόσουπα, η νοστιμία της είναι απερίγραπτη!
Με πλούσια γεύση και πολύ θρεπτική, θα γίνει η αγαπημένη σας!

Η Τέλεια Ψαρόσουπα Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 10 Οκτωβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins

Δοκιμάστε αυτή την εκπληκτική ψαρόσουπα, η νοστιμία της είναι …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και κόβουμε τα κεφάλια τους.
    Αν φιλετάρουμε, αν θέλουμε, τα ψάρια που θα χρησιμοποιήσετε και κρατάμε τα ψαροκόκκαλα για τον ζωμό !
    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεφάλια από τα ψάρια και αν έχουμε τα ψαροκόκκαλα. Προσθέτουμε 2-2.5 lt. νερό και λίγο χοντρό αλάτι.
  2. Βράζουμε για 15 λεπτά, ώστε να πάρουμε τον ζωμό τους.
    Κατόπιν "περνάμε" τον ζωμό από λεπτη σίτα , ώστε να να καθαρίσει από τα κόκκαλα.
    Βάζουμε τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και τον βάζουμε να πάρει μια βράση.
    Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ψάρια και τα βράζουμε μέχει να μαλακώσουν, χωρίς να τα ανακατεύουμε.
    Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, περνάμε τον ζωμό πάλι από την σίτα και τον κρατάμε ζεστό.
  3. Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια, ομοιόμορφα κομμάτια.
    Τα σκόρδα τα καθαρίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι, ώστε να ανοίξουν.
    Βάζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε μερικά λεπτά τα λαχανικά.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί τις ίνες του κρόκου.
    Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
    Καθαρίζουμε τις ντομάτες, αφαιρώντας τις φλούδες και τους σπόρους. Τις κόβουμε σε κύβους.
  5. Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την δάφνη, το θυμάρι, τις ντομάτες και την ζάχαρη.
    Προθέτουμε τον ζωμό του ψαριού, την πορτοκαλόφλουδα, αλάτι και πιπέρι.
    Βράζουμε την σούπα περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Μόλις βράσει η σούπα, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και την πορτοκαλόφλουδα.
    Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
    Σερβίρουμε την σούπα με το φιλέτο ψαριού ή με το ψάρι καθαρισμένο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα ρίγανης!

Join the Conversation

  1. Τι να λέμε, την λατρεύω την σουπίτσα, θα δοκιμάσω και την Worcestershire sauce που δεν την έχω βάλει σε ψαρόσουπα πριν και μου φαίνεται τέλεια ιδέα. πεθαίνω για τις φωτογραφίες διαδιακσίας.
    Φιλάκια πολλά!

    1. funkycook Author says:

      Καλημέρα Έρη μου!!!
      Η Worcestershire, ταιριάζει απίθανα στην ψαρόσουπα! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
      Σε φιλώ!
      ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close