Μια υπέροχη βελουτέ Πατατόσουπα με Γλυκοπατάτες και Φασκόμηλο, συστατικά που δένουν εξαιρετικά! Μια εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά και πολύ γρήγορη!
Μια εκπληκτική σούπα που μπορείτε να την σερβίρετε και σαν ορεκτικό!
Πατατόσουπα με Γλυκοπατάτες και Φασκόμηλο Recipe
By 12 Νοεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Μια υπέροχη βελουτέ Πατατόσουπα με Γλυκοπατάτες και Φασκόμηλο, …
Υλικά
- 500 gr. γλυκοπατάτες λευκές
- Κρουτόνς για το σερβίρισμα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
- 600 ml. ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Τις βάζουμε σε μπωλ και τις καλύπτουμε με νερό μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το σκόρδο και τα φύλλα φασκόμηλου. - Προσθέτουμε τον ζωμό, αρκετά ζεστό, την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα, το αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει 1-2 βράσεις το μείγμα και προσθέτουμε τις πατάτες. - Βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Πολτοποιούμε το μείγμα και μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει 1 βράση ακόμη η σούπα.
Αν την θέλετε πιο αραιή προσθέστε λίγο ζωμό ακόμη ή κρέμα γάλακτος!
Σερβίρουμε την σούπα με κρουτόνς και λίγο μοσχοκάρυδο!
Πολύ ωραία σούπα Ευα.
Το φασκόμηνο δίνει απίστευτο άρωμα
Πραγματικά βελούδινη.
Φιλιά 🙂
Καλημέρα Μάριον! Ευχαριστώ πολύ!!!