Το φακόρυζο με ταχίνι είναι ένα υγιεινό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ώς πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό.
Διάλεξε νόστιμες βραστερές ελληνικές φακές, το ρύζι μπορεί να είναι όποιο σου αρέσει από το απλό ρύζι για πιλάφι μέχρι το καστανό ή το άγριο.
Συνταγή για το φακόρυζο με ταχίνι σε παραλλαγή του αγαπημένου σεφ ΧριστόφορουΠέσκια!
Φακόρυζο με Ταχίνι
By 14 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Το φακόρυζο με ταχίνι είναι ένα υγιεινό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό …
Υλικά
- 250 gr. φακές
- 200 gr. ρύζι για πιλάφι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1100 ml. ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 1 φύλλο δάφνης
- Κύμινο
- κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με 1 λίτρο νερό.
Βράζουμε για 10 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε. - Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τον ζωμό ή νερό, ζεστό, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη, το κύμινο και σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.
Τον χρόνο τον υπολογίζετε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, θυμόμαστε οτι δεν τις θέλουμε λιωμένες και οτι θα βράσουν και μαζί με το ρύζι, ώστε να τις κρατήστουμε σωστά βρασμένες. - Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. - Προσθέτουμε το ρύζι στις φακές, το καλαμπόκι, αλάτι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτουμε άλλα 300 ml. ζωμό ή νερό. - Μόλις το ρύζι βράσει και χυλώσει το φακόρυζο, προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύδι, αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε..
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο