Φακόρυζο με ταχίνι

19484
0

Το φακόρυζο με ταχίνι είναι ένα υγιεινό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ώς πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό.

Διάλεξε νόστιμες βραστερές ελληνικές φακές, το ρύζι μπορεί να είναι όποιο σου αρέσει από το απλό ρύζι για πιλάφι μέχρι το καστανό ή το άγριο.

Συνταγή για το φακόρυζο με ταχίνι σε παραλλαγή του αγαπημένου σεφ ΧριστόφορουΠέσκια!

Φακόρυζο με Ταχίνι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: February 14, 2014

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins

Το φακόρυζο με ταχίνι είναι ένα υγιεινό, πεντανόστιμο και εύκολο φαγητό …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με 1 λίτρο νερό.
    Βράζουμε για 10 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τον ζωμό ή νερό, ζεστό, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, την σάλτσα σόγιας, την ζάχαρη, το κύμινο και σιγοβράζουμε περίπου 10 λεπτά.
    Τον χρόνο τον υπολογίζετε σύμφωνα με το πόσο εύκολα θα μαλακώσουν οι φακές, θυμόμαστε οτι δεν τις θέλουμε λιωμένες και οτι θα βράσουν και μαζί με το ρύζι, ώστε να τις κρατήστουμε σωστά βρασμένες.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με το ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο.

  4. Προσθέτουμε το ρύζι στις φακές, το καλαμπόκι, αλάτι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης.
    Ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και προσθέτουμε άλλα 300 ml. ζωμό ή νερό.
  5. Μόλις το ρύζι βράσει και χυλώσει το φακόρυζο, προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύδι, αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε..
    Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό ή δυόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.