Μια εύκολη, πεντανόστιμη και λιτή συνταγή για focaccia! Ο συνδιασμός των κρεμμυδιών και του μήλου, της δίνει μια ανεπανάληπτη γεύση!
Απολαύστε την σαν σνακ, ελαφρύ βραδυνό ή ορεκτικό!
Focaccia με Καραμελωμένο Κρεμμύδι και Μήλο Recipe
By 1 Νοεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 50 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Μια εύκολη, πεντανόστιμη και λιτή συνταγή για focaccia! Ο συνδιασμός των …
Υλικά
- > Για την Zύμη
- 220 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml. νερό χλιαρό
- 3 gr. μαγιά ξηρή
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- > Επιλπέον θα χρειαστείτε
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 μήλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Δενδρολίβανο
Οδηγίες
- Σε ενα μπώλ βάζετε το αλεύρι κάνετε ένα άνοιγμα και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το νερό, με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομοιόμορφη, ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 40 σε ζεστό σημείο. - Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σωτάρουμε με την μισή ποσότητα βούτυρου μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν διαφανή όψη. - Προσθέτουμε το ξύδι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά και να καραμελώσουν.
Αφήνουμε τα κρεμμύδια να κρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. - Στο ίδιο σκεύος που μαγειρέψαμε τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μήλα, κομμένα σε μικρούς κύβους, το υπόλοιπο βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο.
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και σιγοβράζουμε. - Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm.
Τοποθετούμε μέσα την ζυμη και την ανοίγουμε, πατώντας την με τις παλάμες.
Θέλουμε η ζύμη να είναι πολύ λεπτή.
Με τα δάχτυλά μας πατάμε την ζύμη δημιουργώντας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια. - Απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα κρεμμύδια, τα μήλα και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο.
Ψήνουμε, αμέσως, για 25-30 λεπτά στους 180°C Κελσίου. - Σερβίρουμε την Focaccia ζεστή ή κρύα και αν θέλουμε προσθέτουμε μερικές φλύδες παρμεζάνα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο