Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

593

Σαλάτα με Χταπόδι και Πλιγούρι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 hr 40 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη και πλούσια σαλάτα!
Ο συνδιασμός των γεύσεων θα σας εντυπωσιάσει γευστικά!
¶ν σας περίσσεψε χταπόδι είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το αξιοποιήσετε!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Επιλέγουμε πως θέλουμε να μαγειρέψουμε το χταπόδι, μπορούμε να το φτιάξουμε βραστό ή ψητό.
  2. Μόλις το φτιάξουμε, κόβουμε το πλοκάμι σε ροδέλες.
    Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα το χταπόδι για 1 ώρα.
  3. Βάζουμε το πλιγούρι με ½ φλυτζάνι και το βράζουμε μέχρι να στεγνώσει.
    Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει καλά, πριν φτιάξουμε την σαλάτα.
    Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε το πλιγούρι.
    Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, τις πιπεριές σε κύβους και τα προσθέτουμε.
  4. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φύλλα τη φρέσκιας ρίγανης.
    Περιχύνουμε με την μαρινάδα.
    Η σαλάτα σερβίρεται κρύα ή ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close