Το κλαφουτί οι περισσότεροι το γνωρίζετε ως το κλασικό γλύκισμα με κεράσια!
Σας προτείνω να δοκιμάσετε το Αλμυρό Κλαφουτί ανεπιφύλακτα και σ’ αυτή την εκδοχή!
Απολαύστε λοιπόν ένα γευστικότατο ορεκτικό ή στο πρωινό σας, πολύ νόστιμο, εύκολο και γρήγορο!
Αλμυρό Κλαφουτί Recipe
By 26 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Υλικά
- 300 gr. γάλα φρέσκο
- 50 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 gr. βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 gr. ζαμπόν
- 150 gr. παρμεζάνα
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Κόβουμε το ζαμπόν σε μέτριους κύβους και το σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι, με το ένα κουταλάκι βούτυρο.
Μόλις το σωτάρουμε το πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Χρησιμοποιούμε μια ταρτιέρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους, περίπου 30 cm. - Το βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε το ψημένο ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια του πάτου.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτριους κύβους. Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα μαζί με το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα μπώλ το αλεύρι, την πάπρικά, το αλάτι, τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να μην έχει σβόλους από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη. - Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά μεσα στο σκεύος και προσθέτουμε τους κύβους της πιπεριάς.
Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου, για 40 λεπτά.
Σερβίρουμε το κλαφουτί ζεστό ή κρύο!
Ενδιαφέρουσα ιδέα για δεκατιανό της Κυριακής ή και ένα γρήγορο βραδινό φαγητό Εύα.
Σε ευχαριστώ Πηνελόπη μου! Είναι πολύ εύκολο και νόστιμο, ειδικά για πρωινό όπως λες!