Αυγόφετες με Κόκκινο Γλυκό Κρασί και Παγωτό

708

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος των Χριστουγέννων, είναι «κάνει» λίγο μελαγχολία αν σκεφτείς πως πριν μερικές ημέρες λαμπιρίζαμε, ήμασταν στολισμένοι και η καλή διάθεση όλων ήταν κάτι το δεδομένο ας παρηγορηθούμε με Αυγόφετες με Κόκκινο Γλυκό Κρασί και Παγωτό.

Βέβαια όπως μου είπε μια φίλη γι’ αυτή τα Χριστούγεννα είναι η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι, μάλιστα μου είπε ότι μέχρι τότε μένουν περίπου 182 ημέρες ή κάτι τέτοιο και πάνω στην κουβέντα της υποσχέθηκα να της κάνω τον Χειμώνα Καλοκαίρι αν έρθει να με βοηθήσει να ξεστολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, η λέξη παγωτό ήταν αρκετή για να έρθει σε 15 λεπτά και μέχρι να έρθει σκέφτηκα να απολαύσουμε κάτι για να «αποχαιρετήσουμε» τα Χριστούγεννα.

Λίγο κόκκινο γλυκό κρασί που είχε ξεμείνει, αρωματικά και μπαγιάτικο ψωμί, σε 5 λεπτά οι αυγόφετες ήταν πανέτοιμες μπροστά μας!

Η Κατερίνα όμως ήθελε και το παγωτό που της υποσχέθηκα πριν ξεκινήσει το ξεστόλισμα…

Καθώς την έβλεπα να απολαμβάνει μπουκιές από τις λαχταριστές αυγόφετες με μπόλικο παγωτό σκεφτόμουν… Τελικά πόση χαρά «κλείνει» μέσα της μια μπάλα παγωτό, στο Pralines and Cream NIRVANA, θα είναι μάλλον αυτή η απίστευτη καραμέλα με τα κομμάτια πεκάν που σε κάνουν να μην ξεκολλάς!


 

Αυγόφετες με Κόκκινο Γλυκό Κρασί και Παγωτό

° Έτοιμο σε: 15′
° Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή τσουρέκι
250 ml. κρασί κόκκινο γλυκό
150 gr. καστανή ζάχαρη
1 πορτοκάλι
2 φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
50 ml. γάλα φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 αυγά
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Παγωτό Pralines and Cream NIRVANA

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρασί, την ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες να πάρουν μια-δυο βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα ελαφρά και βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί.

Βουτάμε τις φέτες στο κόκκινο κρασί να μουσκέψουν καλά και κατόπιν τις βουτάμε στο αυγό.

Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις αυγόφετες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με Παγωτό Pralines and Cream NIRVANA και κανέλα!

Συνταγή για Αυγόφετες

Αυγόφετες με Παγωτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close