Έλα να σου δείξω μία τέλεια συνταγή για μπανάνα παρφέ με γιαούρτι και μπισκότα βουτύρου με μόνο τρία υλικά και σφένδαμο.
Ενέργεια στο πρωινό σημαίνει πως το πρωινό μας δίνει όλα όσα χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε δυνατά τη μέρα μας αλλά ταυτόχρονα δεν είναι βαρετό!
Όσα χρόνια μαγειρεύω, έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές για μπισκότα που πάντα έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι του πρωινού μας αφού τα λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι.
Όμως, με αυτή τη συνταγή για μπισκότα βουτύρου με τρία υλικά, σου υπόσχομαι πως «έκλεισες»!
Εκτός από τη ντελικάτη βουτυράτη γεύση, θα εκπλαγείς με το πόσο εύκολα φτιάχνονται και ευτυχώς δηλαδή, γιατί δεν θα προλαβαίνεις να τα φτιάχνεις ξανά και ξανά.
Και όπως σου είπα, χρειάζονται μόνο τρία υλικά, το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο με την υπέροχη γεύση, λίγη μαύρη ζάχαρη και αλεύρι.
Αυτά λοιπόν τα μπισκότα βουτύρου μαζί με το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, τις μπανάνες και λίγο σφένδαμο συνθέτουν ένα πρωινό που δε συγκρίνεται με οποιοδήποτε αντίστοιχο και πίστεψέ με, θα στο ζητάνε συνεχώς!
Ο σφένδαμος, που συνηθίζεται να συνοδεύει μόνο pancakes, πρέπει να ξέρεις πως ταιριάζει μοναδικά με το γιαούρτι και τη μπανάνα επιπλέον ο σφένδαμος αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας.
Τέλος, η μπανάνα, το πιο αγαπητό φρούτο, ταιριάζει τόσο αρμονικά σε αυτό το παρφέ! Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας σε καθημερινή βάση.
Ένα «γλυκό» ποτήρι γεμάτο παραδεισένια γεύση που θα σε γεμίσει ενέργεια!
Ένα υγιεινό παρφέ με μπανάνα και γιαούρτι στην καλύτερη εκδοχή που μπορείς να το φανταστείς γιατί το τέλειο πρωινό ΝΟΥΝΟΥ ξεκινάει με το καλημέρα!
Συνταγή: Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο
Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό-Brunch, Εύκολα γλυκά, Γαλακτοκομικά, Γλυκά ψυγείου, Ζύμες
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
Συνταγή: Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο
Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό-Brunch, Εύκολα γλυκά, Γαλακτοκομικά, Γλυκά ψυγείου, Ζύμες
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
Υλικά
Για τα μπισκότα
200 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ Soft
80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το παρφέ με μπανάνα και γιαούρτι
600 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
50 ml. σφένδαμο
4 μπανάνες ώριμες
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και μόλις έχουμε μια σφιχτή ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού.
Τα απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για περίπου 20 και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το παρφέ μπανάνα με γιαούρτι:
Κόβουμε κάθε μπανάνα σε φέτες και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και τον σφένδαμο.
Σε 4 ποτηράκια κάνουμε στρώσεις με θρυμματισμένα μπισκότα, γιαούρτι, μπανάνα , σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε!
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αντί για σφένδαμο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι
– Οι μπανάνες πρέπει να είναι ώριμες
– Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή σπόρους
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για εύκολα γλυκά