Cinnamon Buns (Βουτυράτο Ψωμί με Κανέλα)

1K
Το ψωμί, το βούτυρο, ζάχαρη και η κανέλα!

Κάθε φορά που γεύεσαι ή μυρίζεις ένα απο αυτά τα υλικά, δεν νιωθεις ένα σκίρτημα στην καρδιά, τους σιελογόνους αδένες να ενεργοποιούνται και το μυαλό σου να “λέει” ξεκίνα και μην σταματάς ποτέ;

Έτσι είναι “εκπαιδευμένος” ο ανθρώπινος εγκέφαλος να μην ξεχνά την απόλαυση και να την αναζητά, πάλι καλά δηλαδή!

Τα βουτυράτα ψωμάκια κανέλας ή Cinnamon Buns ή Cinnamon Rolls όπως θες τα λες…  δεν θα σου πάρει πολλή ώρα για την απόλαυση, λίγο υπομονή στο φούσκωμα της ζύμης!

Enjoy & Happy Cooking!


 

Cinnamon Buns (Βουτυράτο Ψωμί με Κανέλα)

° Έτοιμο σε: 90′
° Ποσότητα: 6 άτομα

Υλικά

για την ζύμη
620 gr. αλεύρι
130 gr. βούτυρο
10 gr. μαγιά στιγμής
250 ml. γάλα
65 ml. χλιαρο νερό
1 αυγό
70 gr. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
Ελάχιστο αλάτι
Κάρδαμωμο προαιρετικά
Φλούδα λεμονιού

για την γέμιση
130 gr. βούτυρο
100 gr. ζάχαρη Ντεμεράρα (μαύρη μαλακή)
1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ

για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκου βούτυρο
Εκχύλισμα βανίλιας
Cacao Nibs προαιρετικά

 

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη και το ζεστό νερό.

Ζεσταίνουμε το γάλα με την φλούδα του λεμονιού και τους σπόρους του καρδάμωμου, αποσύρουμε, αφαιρούμε την φλούδα και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι.

Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στον κάδο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι μεχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική και βελούδινη.

Μεταφέρουμε την ζύμη σε καλά βουτυρωμένο μεγάλο, βαθύ σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 60 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης, λιώνοντας το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Κατόπιν ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο, περίπου 1 εκατοστό και απλώνουμε το μείγμα της γέμισης.

Τυλίγουμε την ζυμη σε ρολό και με την βοήθεια μιας κλωστής ή με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια ζύμης περίπου 3-4 εκατοστά.

Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης όρθια σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και αφήνουμε πάλι σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 40 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 25-30 λεπτά.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά και περιχυνουμε τα ζεστά ψωμάκια. Πασπαλίζουμε με τα cacao nibs!

Σημειώσεις για την συνταγή:
~ Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε περισσότερη ζύμη, να τοποθετήσετε σε ταψάκια μιας χρήσεως και να καταψύξετε την ζύμη.
~ Μπορείτε να φτιάξετε την συνταγή με όποια μπαχαρικά η μυρωδικά θέλετε αλλά να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά όπως ξύσματα, σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα!
~ Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο καλής ποιότητας για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα!
~ Αν δεν βρείτε ζάχαρη Demerara, χρησιμοποιηστε καστανή ζάχαρη.
~ Τα cacao nibs δεν ειναι κάτι περισσότερο από φλοίδες ψημένου φασολιού κακάου, όμως θεωρούνται superfoods! H ουσία της αγαπημένης “σοκολάτας” στην πιο αρχική της μορφή, η γεύση τους είναι ήπια πικρή και βουτυράτη! Μπορείτε να τα αναζητήσετε στα καταστήματα με μπαχαρικά ή superfoods!
Θεωρούνται φυσικά “αντικαταθληπτικά”, πλούσια σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυσική πηγή μετάλλων και αντιοξιδοτικών! Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις ευεγερτικές ιδιότητες!

Cinammon Rolls στο μίξερ Συνταγή

Εύκολα Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls Συνταγή

Cinnamon Rolls Συνταγές

Cinnamon Bun Συνταγή

Συνταγή Cinnamon Buns

Cinammon Cacao Nibs

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close