Σήμερα θα μιλήσουμε για καθαριότητα και στο τέλος θα σε γλυκάνω με ένα φανταστικό κέικ με σοκολάτα και μαύρη μπύρα.
Πριν λίγο καιρό έλαβα ένα τέλειο δώρο, το πόσο χρήσιμο είναι αυτό το δώρο το κατάλαβα μερικές ημέρες μετά την χρήση του και πλέον δεν το αλλάζω με τίποτα και αναφέρομαι στη νέα σφουγγαρίστρα Vileda Easy Wring & Clean TURBO.
Το σφουγγάρισμα για εμένα ήταν ο μεγαλύτερος μπελάς και από τις χειρότερες οικιακές εργασίες, με ένα παιδί, δύο σκυλιά και ένα food blog, καταλαβαίνεις το πόσο σημαντικό είναι να διατηρώ το πάτωμα καθαρό, αυτό σημαίνει οτι χρειάζεται πολλές φορές να σφουγγαρίζω περισσότερο από 2 φορές μέσα στην ημέρα.
Από την ημέρα που σφουγγάρισα για πρώτη φορά με την vileda ένιωσα επιτέλους πως το σφουγγάρισμα, ακόμη και σαν ρουτίνα, είναι εύχάριστο, απλό και εύκολο!
Σαν κάποιος να άκουσε τις “προσευχές” μου:
1. Πεντάλ στον κουβά, όντως; Ναι, και στύβει τόσο ιδανικά την σφουγγαρίστρα, τόσο που ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω οτι με μία κίνηση στύβω χωρίς κόπο, πλέον χωρίς έγνοια σφουγγαρίζω σε 2 λεπτά ακόμη και τα ξύλινα πατώματα. Και όχι μόνο στύβει αλλά ξεπλένει την σφουγγαρίστα.
2. Οι γωνίες και οι χαμηλές επιφάνεις αυτό το βάσανο! Αντίο σκύψιμο, αντίο τρίψιμο, με την τριγωνική σφουγγαρίστρα και το τηλεσκοπικό κοντάρι το θαύμα είναι γεγονός.
3. Smile please! Ένα χαμόγελο είναι εισητήριο, λένε! Πόσο μάλλον όταν σου χαμογελά ο κουβάς και μάλιστα όχι
“κοροΐδευτικά” κάθε φορά που αστοχείς όταν πας να τον αδειάσεις και άντε πάλι από την αρχή.
4. Στάσου που πας! Παραμιλούσα με το κοντάρι της σφουγγαρίστρας παιδιά, που η Vileda έβαλε και αυτό στην θεση του και στέκεται πια αγέρωχο στο ακουμπησμένο στο χερούλι κατά μήκος του κουβά για απόλυτη ισορροπία.
5. Τα μαλλιά της μπούκλες! Δίχρωμες από μικροΐνες λευκές ίνες για εξαιρετικό καθάρισμα και μεγαλύτερη απορροφητικότητα και ειδικές κόκκινες ίνες για την συλλογή σωματιδίων, bye-bye τρίχες!
Και το καλύτερο; Πλένεται στο πλυντήριο!
Πάμε τώρα λοιπόν στο κέικ σοκολάτας με μαύρη μπύρα και μοναδική σοκολατένια επικάλυψη, που πια δεν ανησυχώ για το κακάο, το αλεύρι ή την ζάχαρη που μπορεί να μου πέσουν στο πάτωμα γιατί Με Vileda το ζεις!
Σοκολατένιο Κέικ με Μαύρη Μπύρα
[vc_row][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Προετοιμασίας: 60′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Χρόνος Ψησίματος: 50′ [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριος [/vc_column][vc_column width=”1/4″] Μερίδες: 14 κομμάτια [/vc_column][/vc_row]
Υλικά
Για το κέικ
155 gr. κουβερτούρα
150 ml. μαύρη μπύρα
80 gr. βούτυρο
3 μεγάλα αυγά
215 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr. ζάχαρη καστανή μαλακή
150 gr. ζάχαρη λευκή
60 gr. γιαούρτι
60 ml. ζεστό καφέ εσπρέσσο ή άλλο κάφε στιγμής
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κάψουλες βανιλλίνης
Για την επικάλυψη
60 gr. κουβερτούρα γάλακτος
120 gr. βούτυρο
300 gr. άχνη ζάχαρη
30 gr. κακάο
50 ml. κρέμα γάλακτος
20 ml. κονιάκ
1 στικ φυσική βανίλια
Εκτέλεση Συνταγής
Για την επικάλυψη
[dropcap type=”1″]1[/dropcap] Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά.
Διατηρούμε την κρέμα επικάλυψης στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Για το κέικ
[dropcap type=”1″]2[/dropcap] Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον καφέ, το γιαούρτι, την μαύρη μπύρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν σε ένα μείγμα.
[dropcap type=”1″]3[/dropcap] Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, την καστανή και την λευκή ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε εναλλάξ σε τρεις δόσεις τα στερεά υλικά και το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών το μείγμα, ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 50 λεπτά.
[dropcap type=”1″]4[/dropcap] Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε το κέικ στην μέση, χωρίζοντάς το σε 2 παντεσπάνια. Στο ένα παντεσπάνι απλώνουμε το ¼ της ποσότητας από την κρέμα που ετοιμάσαμε και από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι. Καλύπτουμε όλο το κέικ με την κρέμα επικάλυψης, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για την Συνταγή:
– Το κέικ διατηρείται εκτός ή εντός ψυγείου ανάλογα την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
– Μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και την αγαπημένη μας μαρμελάδα