Μους με σοκολάτα και εσπρέσο (Video)

1.8K

Δε μπορώ να φανταστώ από το γιορτινό τραπέζι να «απουσιάζει» μια ανάλαφρη σε υφή αλλά πλούσια σε γεύση μους, για τα φετινά Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά αποφάσισα να φτιάξω τη λατρεμένη μους με σοκολάτα και εσπρέσο!

Αυτές οι γιορτινές μέρες «ξεχειλίζουν» από φαγητό, γλυκά και πολλή-πολλή ευχαρίστηση, κάθε φορά που ετοιμάζω το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σκέφτομαι το γλυκό, αφού σαφώς θέλω να είναι εύκολο, πετυχημένο και να το απολαύσουν όλοι.

Φυσικά η σοκολάτα είναι η «απάντηση» γιατί πάντα η σοκολάτα ενθουσιάζει, αρέσει σε όλους και αν συνδυαστεί σωστά με ωραίες γεύσεις και πρωτοτυπία θα έχω καταφέρει να κλείσω το γιορτινό μου γεύμα με τον καλύτερο τρόπο.

Φέτος αποφάσισα να φτιάξω το αγαπημένο μου γλυκό, το τιραμισού, στην τέλεια του εκδοχή, αυτή όπου θα κυριαρχεί η σοκολάτα και η γεύση του εσπρέσο.

Κι ενώ η μους μοιάζει ένα απλό γλύκισμα, έχει και αυτή τις «απαιτήσεις» της, όπως για παράδειγμα θέλει την τέλεια σοκολάτα, πολύ καλό αφράτεμα-χτύπημα της κρέμας γάλακτος και φυσικά τις μικρές τις λεπτομέρειες.

Η διαδικασία γίνεται παιχνιδάκι με σίγουρη επιτυχία, όσο εγώ ετοιμάζω,ταυτόχρονα, τα υπόλοιπα του γιορτινού τραπεζιού, βάζω τη σοκολάτα να λιώνει σε μπεν μαρί και την αφήνω να κρυώσει ώστε να μη μου «κόψει» αργότερα η μους.

Επίσης το ίδιο κάνω και με τον εσπρέσο, δύο δυνατές δόσεις καφέ εσπρέσο, θα δώσουν στη μους τη φανταστική γεύση που θέλω, σε συνδυασμό με το τυρί κρέμα, και  θα θυμίζουν τόσο πολύ το τιραμισού.

 Και τη μους θα τη φτιάξω λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι μου γιατί δε χρειάζεται ώρες να παγώσει, είναι από εκείνες που έχουν πλούσια υφή.

Στην κουζινομηχανή της KENWOOD θα αφρατέψω με το χτυπητήρι και με απόλυτη επιτυχία τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί,  κατόπιν με το εξαιρετικό αναδευτήρα Κ της KENWOOD θα ολοκληρώσω τη μους.

Ο αναδευτήρας Κ είναι το αγαπημένο μου εξάρτημα της KENWOOD  γιατί πολύ απλά είναι τέλειος, φτάνει σε κάθε σημείο του μπωλ και πετυχαίνει την καλύτερη ανάμειξη!

Φυσικά θα σερβίρω τη μους σε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα ποτηράκια, θα την διακοσμήσω ανάλογα και είμαι απόλυτα σίγουρη πως φέτος αυτή η φοβερή μους θα κλέψει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι, ξεκάθαρα!

Μέχρι τις επόμενες χριστουγεννιάτικες συνταγές, την αγάπη μου.
Εύα <3

Μους με σοκολάτα και εσπρέσο
Συνταγή για μους με σοκολάτα και εσπρέσο

Κατηγορία Συνταγής: Εύκολα γλυκά, Χριστούγεννα, Σοκολάτα
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά
Για τη μους με σοκολάτα και εσπρέσο

300 γρ. κουβερτούρα bitter
200 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τυρί κρέμα
50 ml δυνατό καφέ εσπρέσο
20 ml λικέρ cointreau ή αμάρο
50 γρ. άχνη ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
Άγλυκη σαντιγί
Κακάο
Τριμμένη σκοκολάτα
Μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει

Στον κάδο της κουζινομηχανής χτυπάμε με το χτυπητήρι την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει.

Βάζουμε τον αναδευτήρα Κ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το λικέρ, τον εσπρέσο και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.

Αναδεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μοιράζουμε σε ποτήρια.

Προσθέτουμε λίγη σαντιγί, ακουμπάμε ένα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι και πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Αν δεν έχουμε εσπρέσο χρησιμοποιούμε καφέ στιγμής σε σκόνη, 1 κοφτή κουταλιά αραιωμένη σε 30 ml γάλα
– Μπορούμε να αρωματίσουμε τη μους με το αγαπημένο μας ρούμι
– Μπορούμε να ραντίσουμε τα μπισκότα με λίγο λικέρ ή ρούμι
Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα

Συνταγή για μους σοκολάτα με εσπρέσο Kenwood

Advertisement

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close