Το Ζαμπαγιόνε, zabaglione ή zabaione ή sabayon είναι ένα ιταλικό κρεμώδες επιδόρπιο που γίνεται με κρασί Μαρσάλα!
Δοκιμάστε όμως και αυτήν την εκδοχή με σαμπάνια είναι απίθανο!
Δοκιμάστε το σκέτο σαν κρέμα ή πάνω από γλυκίσματα τύπου κέικ,σουφλέ ή brownies!
Κρέμα Ζαμπαγιόνε Σαμπάνια Recipe

By 13 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 30 mins
Το Ζαμπαγιόνε, zabaglione ή zabaione ή sabayon είναι ένα ιταλικό κρεμώδες επιδόρπιο …
Υλικά
- 200 ml. σαμπάνια
- 250 gr. ζάχαρη
- 100 gr. ανθόγαλα
- 6 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Οδηγίες
- Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε την ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την σαμπάνια, ανακατεύουμε με σύρμα. - Τοποθετούμε το μεταλλικό σκεύος σε μπαιν μαρί προσέχουμε το μπαιν μαρί δεν πρέπει να έχει καυτό νερό, έτσι το κρατάμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και σχεδόν να διπλασιαστεί.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς το μείγμα. - Χτυπάμε ελαφρά το ανθόγαλα και το ενσωματώνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα.
Βάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπωλ και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Σερβίρουμε άν θέλουμε με καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού και μπισκότα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική